avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu de proprietate

buna ziua ,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : bunicii mei au decedat amandaoi in urma cu 16 si respectiv 7 ani; mama mea a continuat sa plateasca impozitul casei si terenului aferent . As vrea sa stiu , daca in baza art 23 din legea 18/1991 poate sa obtina titlu de proprietate si in e conditii (care ar fi pasii de urmat ). Mentionez ca mama mai are un frate , care si-a insusit o proprietate , prin obtinerea titlui de proprietate pe o declaratie pe proprie raspundere , banuiesc ca in baza acleiasi legi a obtinut Ordinul Prefectului. Mama mea ar putea obtine prin Ordinul Prefectului in baza art 23 din legea 18/1991 ,titlul de proprietate asupra casei si terenului aferent casei, ptr care in urma decesului bunicilior ea plateste impozitul ? Nu exista succesiune facuta, unchiul meu nu este de acord cu succesiune. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:32, 21 Mai 2015
chiar daca nu este de acord unchiul, succesiunea poate fi dezbatuta. in instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren aferent casei de locuit ContSters322619 ContSters322619 Buna ziua, In 1979 am cumparat o casa pentru parintii mei. Eu sunt proprietar dar nu am beneficiat niciodata de aceasta locuinta. La momentul cumpararii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)