avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod fiscal TVA pentru firma din comunitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod fiscal TVA pentru firma din comunitate

Buna ziua,
O societate din Ungaria, care efectueaza comert online la distanta cum poate sa se inregistreze pentru scopuri de TVA in Romania fara sa desemneze un reprezentant fiscal.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Aniko2015 , utilizator 21:33, 21 Mai 2015
Fiind cu sediul social in Ungaria si neavand nici reprezentant fiscal in Romania, pe cine sa inregistreze aici ?
Acesta ar fi întrebarea, cum poate, deoarece este obligatoriu să scoată cod fiscal în scopuri de TVA şi să plătească către trezorerie TVA-ul incasat după vânzările en-detail livrate în România. La fel şi în Slovacia, şi oriune în marele UE. Doar că în Slovacia nu este o problemă ca la noi, au primit cod fiscal în doar câteva zile, după ce au depus cererea.


Scrie aşa:
ART. 153 Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
(8) În cazul în care o persoană este obligată să se înregistreze în scopuri de TVA, în conformitate cu prevederile alin. (1) lit. b), alin. (2), (4) sau (5), și nu solicită înregistrarea, organele fiscale competente vor înregistra persoana respectivă din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
Aniko2015, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert online (vanzare la distanta) intracomunitar si tva-ul in factura Discreet Discreet Buna ziua, Operez un magazin online prin care vand produse in regim de vanzare la distanta atat in Romania cat si in spatiul intracomunitar. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)
Facturi pe numele angajatului ruxandraco ruxandraco Buna ziua, Este vorba despre un magazin online. Pentru ca nu se poate cere CNP-ul in mediul online pt intocmirea facturilor, atunci acestea sunt introduse ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)