Am lucrat catva timp in America cu contract de munca. Am revenit in tara iar banii castigati in State i-am transferat in contul meu din tara. Intr-o zi mergand la banca sa-mi retrag din contul personal o anumita suma, mi s-a spus ca trebuie sa semnez un formular cum ca nu sunt cetateat american deoarece exista un acord FATCA intre europa si america prin care se urmareste sa nu se sustraga unele persoane de la plata impozitelor.
I-am spus doamnei respective ca nu sunt cetatean american dar a tot insistat sa semnez ceva contract si ca nu pot sa plec din banca daca nu semnez. Mi s-a dat un formular W-8BEN pentru a fi completat. Bineinteles ca nu l-am semnat si nici completat deoarece am spus ca trebuie sa-l studiez si sa ma informez.
Precizez ca toti banii din cont provin din State si pe care am platit taxe si impozite in America deoarece am lucrat legal si cu contract, si in fiecare an completam acolo un formular W4 daca nu ma insel pentru taxe,impozite,medical, etc.
Pe acest formular W8BEN apare la un anumit punct informatia ca nu trebuie complectat acest formular daca "sunteti beneficiarul care primeste compensatie pentru serviciile personale efectuate in SUA", si trebuie folosit formularul W4 (formular de taxe in America).
Trebuie sa platesc impozit pe acesti bani aici in romania, chiar daca am platit odata in america?
Trebuie sa completez acest formular W8BEN?
Potrivit Codului fiscal si conventiei de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si America, aceste venituri se supun impozitarii doar intr-un singur stat. Pentru ca ati avut contract de munca incheiat in Amercia si vi s-au platit acolo taxele, dvs trebuie sa prezentati fiscului din Romania dovada achitarii acestor taxe pentru venitul obtinut. Dovada o puteti face cu acel formular despre care spuneati sau cu adeverinte de la fostul angajator.
Formular w-8ben
xpbogdan
Buna ziua. Sunt rezident si cetatean roman. Am un PFA pe norma de venit. Obtin profit din vanzarea unor produse digitale, avand un cont la o website din SUA. ... (vezi toată discuția)