avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu decizie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu decizie

Buna!
Sunt in situatia in care conducerea societatii, cu capital integral de stat, forma juridica SA, mi-a retras dreptul de viza de control fin. preventiv!
A fost emisa o decizie, care la anexe avea un numar de cca 30 de persoane care trebuiau sa-si aplice specimenul de semnatura, dar nu a semnat nimeni, decizia fiind facuta in mare graba (pt. a ma elimina pe mine), si distribuita persoanelor nominalizate ! Decizia mai contine si alte ilegalitati!!
Conform legii retragerea dreptului la viza de CFP este considerata ca o masura ce vine ca urmare a unor abateri, deci este o sanctiune! NU ESTE CAZUL MEU!
Pot face plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva celor care au semnat-o si a celor care au initiat-o?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 14:22, 23 Mai 2015
Aveți dreptul să contestați decizia dar se pare(nu cunosc motivele) că aceasta nu a fost luată pe motive discilinare ci probabil pentru o situație de incompatibilitate-cumul de funcții(încă o dată, nu cunosc decizia dar presupun)Decizia respectivă nu are caracterul unei decizii de sancționare (așa cum impune art. 268 cod muncii) Vedeți și art.3și 4 ale Anexei 80 Ordin 522/2003.
Încă o dată, puteți contesta decizia în instanță dar vedeți motivarea deciziei.
Buna.
A fost retrasa in mod abuziv, deoarece o alta persoana care acorda viza, cu toate ca era incompatibila (la sesizarea mea i-a fost retrasa), si drept razbunare/abuz mi-a fost retrasa si mie!!!
Nu exista nici o motivare!
Iar conform normelor privind CFP, retragerea dreptului de a acorda viza de CFP, este interzisa si se face numai in anumite conditii (incalci anumite reglementari legale sau nu indeplinesti conditiile)!! Cand nu respecti sau incalci anumite legi, in activitatea de CFP, se considera drept sanctiune retragerea vizei de CFP!! NU ESTE CAZUL MEU!!
Este pur si simplu un abuz pe fata!!
Pana la data retragerii, am acordat viza de CFP timp de 17 ani!!
Multumesc!
Scrie cuvant cu cuvant decizia care ti-a venit , sa vedem sa te putem ajuta , nu neaparat eu , avocat / jurist / mediator ... se poate ajute sa te ajute cineva ...
Decizia stabileste alte persoane (contabili) si nu pe mine care sunt sef serviciu financiar, motivand in preambul baza legala in vigoare si ceva interesant: "modificari in organigrama societatii"! Asa ceva nu exista, adica este un motiv invocat in fals!!
Numai bine
Și ce vă deranjează de fapt?! Pierdeți ceva spor pentru acea viză?
Sau este vorba doar despre orgoliul propriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea acordarii vizei cfp cu calitatea de membru in comisia de analiza, evaluare si negociere pentru cumparare directa (cerere de oferte) dynamic dynamic Buna ziua, Sunt persoana care acorda viza CFP pe contractele comerciale in firma. Recent am fost numit prin decizia directorului general al firmei ca membru ... (vezi toată discuția)
Fisa post sandup sandup Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca un angajat intr-o institutie publica in urmatoarea situatie,:dupa o perioada de cateva luni de conc.med, ,la ... (vezi toată discuția)
Persoana desemnatã cu acordare vizei de cfp, poate fi membru într-o comisie de licitatie, în cadrul societãþii unde lucreazã? Diaconu Camelia Diaconu Camelia Poate o persoană care este desemnată să acorde viza de control financiar preventiv propriu să participe ca membru într-o comisie de licitaţie, comisie ... (vezi toată discuția)