Buna ziua!
Activitatea firmei mele este suspendata de aproximativ 6 luni, totusi azi m-am trezit cu un telefon de la un inspector antifrauda ca vrea sa efectueze un control.Am intrebat cu ce ocazie , pentru ca firma nu mai desfasoara nici o activitate mi s-a raspuns destul de evaziv , ca ar fi o reclamatie la nivelul anului 2014 , ba ca ar fi un control de fond pentru anul 2014 . Eu nu sunt in localitate, am de facut niste investigatii la o clinica in capitala , firma avand sediul in provincie. Am solicitat sa mi se lase o invitatie cu documentele solicitate pentru control pentru a imputernici pe cineva sa le duca la sediul lor si nu au fost de acord NICI sa lase invitatie si NICI sa imputernicesc pe cineva sa le aduca actele, au solicitat sa vina administratorul sa ia echipa de control si sa mearga unde sunt actele societatii , mentionez ca e vorba de un srl , care se ocupa de servicii de infrumusetare(cosmetica-coafura etc) si sediul social este acasa la mine , un apartament modest unde traiesc impreuna cu copii , iar la adresa respectiva nu s-a desfasurat nici un fel de activitateniciodata, actele le am la rude in beci/pod si de aceea am solicitat sa mi se comunice ce documente doresc sa verifice. Intrebarea mea este : daca am fost contactat doar telefonic fara sa mi se lase o adresa oficiala se considera legala actiunea ? Adica la telefon oricine isi poate declina orice titlu si orice calitate , e adevarat ca pot verifica la sediul antifrauda , dar repet , daca nu am primit nimic oficial , ma duc singur sa ma bag in seama ? Consider eu ca daca nu ma duc nu poate fi considerata sustragere de la control atata timp cat nu exista nici un document care sa ateste ca s-a solicitat controlul. O alta intrebare , poate prima ca ordine , au dreptul sa controleze o societate care nu desfasoara nici o activitate ?
In final daca puteti sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez . Mentionez ca mai am de facut investigatii medicale si nu ma pot prezenta decat peste cateva zile , dar din nou , fara o instiintare oficiala practic nu am un termen de respectat. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
Florin Cioca , Consilier juridic
09:03, 25 Mai 2015