avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract vanzare-cumparare

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am facut cu fratele meu un contract de vanzare cumparare pentru un teren si un imobil. Am fost la notar, am semnat contractul, insa banii nu i-am dat propriu-zis, fiind un fel de contract fictiv. Dupa jumatate de an fratele meu s-a razgandit si vrea terenul si casa inapoi. Ideea este ca in contract scrie ca el a primit banii in ziua incheierii acestuia. Daca actioneaza in instanta, are vreo sansa de reusita? Poate sa demonstreze ca nu a primit acei bani?
Deci Dvs. intrebati daca puteti beneficia de un bun imobil pe care in realitate nu l-ati platit ?
Chiar si mesajul de mai sus poate fi eventual evocat ca o proba in defavoarea Dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Puteti sa demonstrati ca ati dat banii?

Nu cunoastem motivul tranzactiei dar ar fi bine sa va intelegeti ca fratii si sa reveniti la situatia anteriora.
Dupa cum relateaza @alinuta, efectuarea platii in ziua autentificarii rezulta explicit din textul contractului de V-C. Deci nu este nevoie de demonstratie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Așa cum s-a arătat anterior, mai bine vă înțelegeți nu ca frații ci ca 2 oameni care ar avea de suferit la fel în sensul că ambii ați făcut infracțiunea de fals în declarații.
Contractul nu va fi anulat deoarece a fost încheiat conform legii dar ambii veți suferi rigorile legii
Avand in vedere ca amandoi ati savarsit infractiunea de fals in declaratii, cred ca cel mai bine bine ar fi sa gasiti o cale de mijloc, favorabila pentru amandoi. Puteti apela la ajutorul unui mediator. Cred ca ar fi cea mai buna solutie.

Alte discuții în legătură

Radiere masina maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem ... (vezi toată discuția)
Act de partaj cristi06 cristi06 Daca o persoana, in conformitate cu cele inscrise in actul de partaj, nu si-a indeplinit obligatia care rezulta din respectivul act, mai este valabil actul? ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)