avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate gradul 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate gradul 2

buna ziua. astazi am primit raspunsul de la casa de pensii unde dupa un stagiu de cotizare de 1an 6 luni si 6 zile a venit decizia cu pensia de invaliditate gradul 2 calculata in valoare 6 lei.
cat voi lua ? voi lua acei 6 lei? sau mi se va acorda pensia minima in valoare de 400 lei?
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
ContSters354748, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 27 Mai 2015
Pe cuponul de pensie veti primi 400 lei lunar, suma compusa din pensia de 6 lei la care se adauga 394 lei de la buget.
buna ziua mi-a spus o domna de acolo , ca voi primi pensia dupa 2 luni daca o voi baga pe card.
astfel am ales mi-a spus ea, o alta varianta, in care voi primi pensia in prima luna de la factorul postal, urmand ca din doua luna sa vina pe card.
este posibil asa ceva?

si a doua intrebare? mi se va calcula de pe data de 7 pana pe 31 mai ? sau sa va lua in considerare si perioada 1-7 iunie atunci cand voi primi banii in luna iunie.
va multumesc
1. Da, se poate sa primiti prima luna pensia prin posta si apoi pe card.

2. Pensia se acorda de la data cu care v-a fost aprobata prin decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gradul 2 Ella2222 Ella2222 Buna ziua. Am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate in baza Legii nr.263/2010 cuantum de 365 lei. Mentionez ca sunt incadrata gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Pensionar grad invaliditate iii 51971 51971 Buna seara si La multi ani!.In data de 10.12.2015 am primit decizia ptr.acordarea pensiei de invaliditate gradul III. Aceasta decizie o am pe termen de 1 an de ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie cod n22 Marin69 Marin69 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 130 de lei,și vreau sa ... (vezi toată discuția)