avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar grad invaliditate III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar grad invaliditate III

Buna seara si La multi ani!.In data de 10.12.2015 am primit decizia ptr.acordarea pensiei de invaliditate gradul III. Aceasta decizie o am pe termen de 1 an de zile,dupa care trebuie sa ma prezint din nou la comisie.Problema este ca am o pensie de 312 lei si nu stiu daca acest calcul este corect. Va dau mai jos datele care au condus la stabilirea drepturilor de pensie:
Varsta la date pensionarii:44 ani si 6 luni
Data emiterii deciziei medicale 26.11.2015
Cauza invaliditatii ART.68 ALIN.(1) LIT.C+ART.73
Varsta la data emiterii deciziei medicale 44 ani si 6 luni
Stagiul de cotizare necesar 0 ani 0 luni
Varsta standard de pensionare pentru limita de varsta 63 ani
Stagiul complet de cotizare pentru sistemul public conditii normale de munca: 35 ani
Stagiul total de cotizare realizat 23 ani 9 luni 0 zile
Stagiul potential acordat 0 ani 0 luni
Numar puncte realizate 12.26973
Punctajul mediu anual 0.37510 din care:
-aferent indicelui de corectie 0.02454
Valoarea punctului de pensie:830.2
Indice de corectie 1.07
Pensia de invaliditate a fost acordata in conf. cu L263/2010.
Va rog din suflet sa ma faceti sa inteleg acest calcul.
Va multumesc .
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:04, 9 Ianuarie 2016
Nu va poate spune nimeni daca calculul este corect.
Nu avem datele necesare.
Din datele postate rezulta ca totul este in regula.
In anul 2016 cuantumul pensiei va fi de 327 de lei.
Veti primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
Aveti dreptul sa lucrati 4 ore/zi.
buna , calculul este corect cat de cat atat timp cat navem toate datele putem sa mergem pe acest fapt intrebarea este , care este diagnosticu dumneavoastra daca se poate spune sau daca nu consulatati Criterile de expertiza medicala a capacitati de munca si vedeti daca diagnosticu dumneavoastra se incadreaza la gradu 3 sau alt grad in rest sanatate multa sa aveti
Buna seara.Va multumesc pentru raspunsul dat.Deci sa inteleg ca prima mea pensie va fi de 400 si nu 312 cum este in decizie? Sa va dea dumnezeu sanatate.
Pensia este de 312 lei dar pe cuponul de pensie veti vedea ca se suplimenteaza suma cu diferenta pana la 400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trecut din pensie de invaliditate gradul 3 la cea de gradul 2 fara o modificare a cuantumului pensiei . sorinpanait sorinpanait Va rog sa –mi spuneti daca am dreptul la stagiu potential si o valoare aproximativa a cuantumului acestuia . Va multumesc anticipat . Va pun la ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare privind acordarea pensiei de invaliditate(cod pensie n22) geanina04 geanina04 Buna ziua m-am pensionat si eu pe caz de boala GRADUL 2 de TBC si care sa vindecat dar am ramas cu o gaura mare an plaman si nu mai am drept de munca .Am ... (vezi toată discuția)