avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe veniturile din UE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe veniturile din UE

Buna,

Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu impozitarea veniturilor din strainatate.
Eu lucrez in UE (Olanda), cu un contract de munca permanent, Locuesc in Romania si lucrez in ture de cate 4 saptamani, in Olanda, deci sunt plecat de acasa mai mult de 183 zile, daca socotesc si zilele pierdute pe drum la si de la sevici.
Este nevoie sa-mi declar veniturile obtinute de la angajatorul olandez avad in vedere ca platesc in Olanda absolut toate taxele.
Mentionez ca lucrez de mai mult de 5 ani in acest mod si nu am declarat nimic pana acum. Am incalcat vreo lege nedeclarandu-mi venitul din salariul primit de la angajatorul olandez.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: keloo , utilizator 14:05, 25 Mai 2015
Ca regula generala, cetatenii romani care au domiciliul in Romania (detin un buletin/carte de identitate romanesc/romaneasca, au rezidenta fiscala in Romania) trebuie sa declare la Fisc in Romania veniturile obtinute din strainatate.
Aceasta este regula generala, de la care exista si o exceptie, si anume:
venitul salarial primit de un cetatean roman de la un angajator strain pentru activitate desfasurata in afara Romaniei.
In cazul in care un cetatean roman cu domiciliul in Romania are contract de munca cu o companie straina si munceste in strainatate, retinandui-se taxele si imozitele legale in tara respectiva, salariul primit de la angajatorul lui nu trebuie declarat in Romania si nu este supus impozitului pe venit aici, indiferent de regimul fiscal din tara respectiva.
Sunt incidente si prevederile Conventiei de evitarea dublei impuneri incheiate de Romania cu statul respectiv.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspunsul Dv. La ghiseele ANAF nimeni nu stie sa raspunda la o asemenea intrebare. Ei te-ar pune pe tine sa faci o groaza de drumuri si hartii decat sa se informeze corect, sau sa se update-eze ei cu legislatia. Acum sunt lamurit.
Multumesc inca odata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit onitza04 onitza04 Buna seara, as dori sa stiu daca banii primiti pe card de catre cineva din alta tara trebuie impozitati ? Daca eu am lucrat independent 4-5 luni dar la un ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Deducere personala si suplimentara danajuga64 danajuga64 cetatenii straini angajati cu contract de munca pe durata nedeterminta beneficiaza de deducere personala si suplimentara (daca este cazul)? (vezi toată discuția)