avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt caile extraordinare de atac intr-un proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt caile extraordinare de atac intr-un proces?

Buna ziua,

As dori daca se poate sa imi mentionati cateva cai extraordinare pentru a deschide un proces in care sa fie aratate toate drepturile care i-au fost incalcate unui detinut din momentul in care a fost incarcerat si pana la momentrul decesului sau,acesta fiind batut cu bestialitate in penitenciar,bataie care a dus la decesul sau.
As dori deasemenea sa stiu daca e nevoie intradevar de cai extraordinare pentru a fi deschis un astfel de proces?
Sau se poate merge foarte bine doar pe drepturile care i-au fost incalcate persoanei respective?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 16:41, 24 Mai 2015
NCPC - Art. 456: Enumerare
Calea ordinara de atac este apelul, iar caile extraordinare de atac sunt recursul, contestatia in anulare si revizuirea.
Întâi va trebui să introduceți o acțiune în instanță , care să parcurgă toate fazele unui proces- fond, apel, recurs și după, vă puteți gândi la eventuale căi extraordinare sau chiar la CEDO, având în vedere că în calitate de deținut, respectivul a fost în grija statului.
liamic43 a scris:

Întâi va trebui să introduceți o acțiune în instanță , care să parcurgă toate fazele unui proces- fond, apel, recurs și după, vă puteți gândi la eventuale căi extraordinare sau chiar la CEDO, având în vedere că în calitate de deținut, respectivul a fost în grija statului.

Va multumesc pentru raspuns.
Nu stiti care ar fi primul demers pentru a se deschide un astfel de proces aici la noi in tara,de ce acte as avea nevoie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuiesc pentru deschiderea unui proces? marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema si anume doresc sa deschid un proces in instanta si nu stiu de unde sa incep? De ce acte as avea ... (vezi toată discuția)
Caut avocat pentru a ma sfatui in legatura cu un proces la cedo marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui proces pe latura civila pentru a arata drepturile care i-au fost incalcate unei persoane ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor faze procesuale giuliat giuliat Buna ziua,va rog ,as dori sa stiu care sunt fazele procesuale intru un proces cu obiect ,stabilire program de vizitare minor?Care sunt caile de atac si cand ... (vezi toată discuția)