avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce acte trebuiesc pentru deschiderea unui proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce acte trebuiesc pentru deschiderea unui proces?

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati intr-o problema si anume doresc sa deschid un proces in instanta si nu stiu de unde sa incep?
De ce acte as avea nevoie pentru a incepe acest proces impotriva celor care i-au incalcat drepturile unei persoane aflate in detentie si care a decedat fiind batut in penitenciar?
De cand a fost incarcerat nu i-au fost respectate drepturile,fiind pus in camera cu alti 10 detinuti care aveau pedepse foarte mari de peste 15 ani in comparatie cu persoana respectiva care avea de executat doar 1 an si 3 luni pentru ca nu detinea permis de conducere in momentrul cand a fost oprit de un echipaj de politie,aflandu-se la volanul unui autoturism.
Stiu ca i-au fost incalcate foarte multe drepturi de aceea as dori sa stiu care sunt actele care imi trebuiesc pentru a deschide proces in instanta?
Mai mult decat atat prin deschiderea acestui proces vreau sa le fac dreptate celor doua fetite ale persoanei detinute,deoarece au ramas fara tata la o varsta foarte frageda,erau foarte mici cand s-a produs targedia de a nu-si mai vedea tatal niciodata,abia l-au cunoscut ca le-a fost luat din vina unora care nu si-au facut serviciul asa cum ar fi trebuit in mod normal.
Fiecare detinut are drepturi dar mai ales cand este arestata o persoana si trimisa in penitenciar este pentru a-si indrepata greseala facuta,nu pentru a iesi mort de acolo.
Sper sa primesc un raspuns sau un sfat care sa ma ajute mai departe.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 19:42, 23 Mai 2015
Solicitati o consultatie unui avocat care in functie de circumstantele spetei dvs va va spune ce acte va trebuiesc si daca aveti sanse.Pe un forum puteti primi un scurt raspuns ,un sfat orientativ ,nu o consultatie juridica.Problema este complexa nu poate fi solutionata cu un sfat pe un forum.Succes.
Este un proces f complicat.
Sa scoata certificat medico-legal in primul rand.
Apoi se vor audia martori.
Fara avocat nu cred ca se va putea descurca.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este un proces f complicat.
Sa scoata certificat medico-legal in primul rand.
Apoi se vor audia martori.
Fara avocat nu cred ca se va putea descurca.

Persoana in cauza din pacate a decedat in urma bataii suferite in penitenciar.
Insa in urma sa a ramas sotia cu doau fetite minore de 5 respectiv 1 an si 9 luni carora l-i s-a fixat o pensie de 140 lei lunar,si niste daune foarte mici,tocmai de aceea as dori sa deschid proces pentru ca doar cu acea pensie nu se pot creste 2 copii care au nevoie de foarte multe.
Credeti ca exista vreo posibilitate ca cel putin pensia lor sa fie marita?
De daune nici nu mai zic pentru ca a trebuit sa apelez la un executor ca sa le primesc la fel a fost si cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat pentru a ma sfatui in legatura cu un proces la cedo marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui proces pe latura civila pentru a arata drepturile care i-au fost incalcate unei persoane ... (vezi toată discuția)
Care sunt caile extraordinare de atac intr-un proces? marystanga marystanga Buna ziua, As dori daca se poate sa imi mentionati cateva cai extraordinare pentru a deschide un proces in care sa fie aratate toate drepturile care ... (vezi toată discuția)
Nemultumita de daune si de pensia fixata de statul roman marystanga marystanga Buna ziua, As dori din nou sa ma adresez d-voastra deoarece in urma unui proces care a durat aproape 5 ani abia am reusit sa le castig o pensie de nimic in ... (vezi toată discuția)