avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Nemultumita de daune si de pensia fixata de Statul ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Nemultumita de daune si de pensia fixata de Statul Roman

Buna ziua,
As dori din nou sa ma adresez d-voastra deoarece in urma unui proces care a durat aproape 5 ani abia am reusit sa le castig o pensie de nimic in valoare de 140 lei celor doua fetite ramase fara tatal lor,accesta fiind arestat pentru ca nu detinea permis de conducere cand a fost prins la volanul unui autoturism,iar in urma unui proces a fost condamnat la 1 an si 3 luni pe motiv ca nu detinea permis de conducere. A fost arestat si dus in unul din penitenciarele de la noi din Romania unde a fost pus in camera cu alti detinuti care nici unul nu avea condamnare mai putin de 15 ani,pe motiv ca nu au avut locuri ca sa fie pus in alta camera,desii in actele penitenciarului figura ca a fost mutat din acea camera.
Acolo a fost batut,bataie care a dus la moartea sa.
Inurma decesului sau s-a deschis un proces care a durat aproape 5 ani si in urma caruia au fost fixate niste daune foarte mici in comparatie cu trauma suferita,daune pe care le-am obtinut prin intermediul unui executor judecatoresc deoarece ei nu a vrut sa platesca sustinand in continuare ca ei nu se constituie parte responsabila civilmente,la fel ca si pensia fetitelor de 140 lei,pensie care din pacate au mai platit-o inca trei luni dupa ce executorul judecatoresc le-a blocat conturile.
De aceea as dori sa stiu cum as putea proceda pentru a face mai departe la CEDO?
Vreau sa dau statul in judecata deoarece pe langa faptul ca le-au dat o pensie de nimic si daunele au fost foarte mici acum nu mai platesc nici acea pensie.
Va rog sa imi dati un sfat ce trebuie sa fac pentru a ajunge la CEDO ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 18:13, 27 Ianuarie 2015
Stimată doamnă,

Din păcate, nu vă pot da decât sfaturi geneale, necunoscând cauza.

Deci, ca principiu, nu neapărat stabilirea pe cale judecătorească a unei pensii poate face obiectul unei aplicați CEDO, deoarece Instanța din Strsbourg nu este o instanță de recurs la nivel european.

Dar acest lucru nu înseamnă că, dacă reușiți să identifiați anumite încălcări ale drepturilor protejate de Convenție, nu ați putea dezvolta o aplicație admisibilă.

Prin urmare, în astfel de cauze, eu unul aș încerca expunerea încălcării unor drepturi protejate de Convenție, cum ar fi dreptul la viață, prevăzut de Art. 2 al Convenției. Protejarea acestui drept, poate cel mai important drept apărat de Convenția Europeană implică și realizarea unei anchete efective, iar, pe de altă parte, anchate efectivă ar trebui să aibă ca urmare inclusiv protejarea intereselor legitime ale rudelor.

Vă invit, deci, să observați constatările CEDO din cauza Predică împotriva României-

[ link extern ]

ca și în Cauza Iorga și Alții împotriva României -

[ link extern ]

Evident, ce v-am arătat este strict un exemplu de abordare. Pentru detalii privind completarea cererii, dar și pentru a descărca formularul-tip furnizat de această Instanță, vă invit să intrați pe pagina web a Curții, la respectiva adresă:

[ link extern ]

Cu stimă.
Va multumesc pentru sfat.
Dupa parerea mea s-au incalcat mai multe drepturi dintre care asa cum a-ti spus si d-voastra dreptul la viata,deoarece sotul meu se afla in custodia statului avea aproape o luna de cand a fost arestat.
Ca si in cazul lui Iorga au incercat sa spuna ca suferea de epilepsie insa examenul medical care a fost facut cand a fost arestat arata contrariul deoarece era perfect sanatos.
In urma autopsiei a iesit la iveala ca de fapt din cauza bataii care i-a fost aplicata a suferit un traumatism cranio cerebral,echimoze,etc... sunt foarte multe traumatisme mentionate in certificatul medico-legal.
In urma acestor traumatisme sotul meu a decedat.
Problema este alta dupa 5 ani am reusit sa castig si eu o pensie lunara care nici nu o mai platesc,dupa 3 luni de la executarea silita au incetat plata pensiei pentru cele doua minore.
Iar daunele morale abia au vrut sa le platesca cu toate ca au fost foarte mici in comparatie cu trauma suferita.
Au ramas doua fetite fara tata aveau aproape 2 ani respectiv 5 ani cand s-a intamplat tragedia.
Nu inteleg de unde in urma anchetelor facute au spus ca si victima adica sotul meu a fost vinovat in procent de 30%,cand de fapt el nu a fost audiat pentru ca nu s-a mai trezit din coma.
A stat 25 de zile in coma a fost tinut in viata de aparate.
Nu inteleg daca a inceput sa respire singur dupa 2 saptamani de coma cum de a murit?
De ce l-au deconectat de la aparate fara acordul meu?
Cei de la ANP au dreptul sa hotarasca cine moare si cine traieste,din ordinul cui a fost deconectat de la aparate?
Abia au asteptat sa moara pentru ca numai el si D-zeu stiu ce s-a intamplat cu adevarat acolo,cine stie ce au vrut sa acopere si au reusit pentru ca nici in ziua de astazi nu stiu de ce a fost batut si ce s-a intamplat cu adevarat acolo.

Va rog sa ma sfatuiti cum as putea face la CEDO?

Vreau ca cei vinovati sa platesca pentru ca sunt foarte multe astfel de persoane care au trecut prin asa ceva si nu li s-a dat dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat pentru a ma sfatui in legatura cu un proces la cedo marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui proces pe latura civila pentru a arata drepturile care i-au fost incalcate unei persoane ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc pentru deschiderea unui proces? marystanga marystanga Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o problema si anume doresc sa deschid un proces in instanta si nu stiu de unde sa incep? De ce acte as avea ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 marystanga marystanga Buna ziua as dori sa apelez din nou la sfaturile d-voastra si anume sa-mi spuneti daca noul cod penal ma v-a afecta in procesul care este pe rol in instanta? ... (vezi toată discuția)