avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal 2014
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal 2014

Buna ziua as dori sa apelez din nou la sfaturile d-voastra si anume sa-mi spuneti daca noul cod penal ma v-a afecta in procesul care este pe rol in instanta? Procesul dureaza de 4 ani in care nu am reusit sa castig drepturile celor doua minore ramase fara tatal lor in urma unui incident savarsit in unul din Penitenciarele din Romania,si anume a fost batut de catre unul din detinutii cu care se afla in camera,asa mi-au zis cei de acolo dar adevarul nu il stie nimeni doar cei de acolo,bataie care a dus la moartea sotului meu.Desi in proces a fost intodus si ANP-ul ca parte responsabila civilmente pe langa asa zisul inculpat,ANP-ul se face nevinovat de toata situatia asta spunand ca ei nu se constituie ca parte responsabila civilmente si ca cei care ar trebui sa raspunda sunt cei de la Penitenciar,dar care cei de la Penitenciar cei pe care i-a dat afara dupa producerea incidentului? Din cate stiu pentru sanatatea si viata detinutilor raspunde ANP-ul deoarece se afla in regim de detentie,si mai ales faptul ca nu cred ca intra omul sanatos in Penitenciar si iese intre patru scanduri nu?mai ales la varsta de 29 de ani cand avea toata viata inainte si mai ales cand avea doua minore de 5 si de 1 an si 9 luni pe care el le intretinea,el era singurul care muncea,eu stateam cu fetele acasa. Rusine Statului Roman pentru ca intr-un astfel de caz nu s-a solutionat nimic desi instanta mi-a dat castig de cauza obligand atat inculpatul cat si ANP-ul la plata unei pensii lunare pentru cele doua minore,la daune morale si cheltuieli de inmormantare,insa ANP-ul a facut apel spunand ca ei nu se considera ca fiind parte responsabila civilmente. In cazul de fata a-ti putea va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac dupa noul cod penal din 2014 in care multi detinuti sunt lasti liberi sau pe arest la domiciliu? Cum ar trebui sa procedez? Ma v-a afecta noul cod penal in procesul care se afla pe rol in instanta? Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 14:35, 13 Februarie 2014
Buna seara!

Problema dumneavoastra (cu partea responsabila civilmente) este de natura civila, astfel incat, noul cod penal nu v-a afecta in nicio masura situatia din dosar.

Cu stima.
Multumesc foarte mult pentru sfatul dat.Eu credeam ca ma v-a afecta pentru ca in acelasi dosar ma judec atat cu asa zisul inculpat cel care l-a batut,cat si cu ANP-ul.Cat credeti ca va mai dura acest proces daca au trecut 4 ani si nu s-a rezolvat absolut nimic? Nu se gandesc la trauma suferita de cele doua minore care au ramas fara tatal lor din pricina celor de la conducerea Penitenciarului care l-au bagat intr-o camera cu criminali si violatori pentru ca nici unul din cei 10 detinuti nu avea pedeapsa mai mica de 10 ani,doar sotul meu fiind inchis pentru o infractiune pe drumurile publice,deoarece nu detinea permis de conducere,pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni o pedeapsa destul de mica in comparatie cu a celorlalti. Nu inteleg ce fel de sistem de protectie e in Penitenciarele din Romania? Dupa parerea d-voastra credeti ca v-a mai dura mult pana la finalizarea cazului si daca voi avea castig de cauza aici la noi in Romania sau in cele din urma v-a trebui sa ma adresez la CEDO? VA MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a murit intr-un incident in unul din penitenciarele din romania? marystanga marystanga Buna ziua! As dorii sa-mi spune-ti va rog cum as putea obtine dreptul celor doua fetite minore intr-un proces care dureaza de 4 ani si nu s-a rezolvat nimic ... (vezi toată discuția)
Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie - exista sanse sa fie admis? marystanga marystanga Buna ziua as dori din nou sa va intreb ceva lagat de un dosar penal. Pentru inceput sa va spun despre ce este vorba si anume acum 5 ani sotul meu a fost prins ... (vezi toată discuția)