avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot recuperatorii de credite sa ia ceva bunuri ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot recuperatorii de credite sa ia ceva bunuri parintilor mei?

Buna!

As dori sa aflu daca recuperatorii de credite pot sa ia ceva bunuri de la parintii mei in cazul in care eu nu platesc datoria de acum 4 ani ce l am avut fata de orange?

Primesc scrisori de la credit express de cativa ani la adresa parintilor mei, si as vrea sa stiu daca ei au ceva de suferit din problema asta. In ultima scrisoare au scris ca trimit executorul judecatoresc ( dar nici n am fost chemata in judecata, deci nu stiu asa ceva cum se poate) daca nu platesc datoria care initial a fost 40 de lei si acum e 1700 dupa calculele lor.

Va rog sa mi dati un raspuns sau sfat bun.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Teddz84 , utilizator 18:40, 12 Iulie 2015
Bunurile parintilor nu pot fi executate silit pentru datoriile dvs.Este vorba de o abordare psihologica a acestor societati care formuleaza fel de fel de notificari pt a inspaimanta debitorii.Daca exista vreo sansa formulau pana acum o actiune in justitie impotriva dvs.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid "avnic" .
Buna! Am citit pe forum mai multe cazuri, si as vrea un sfat in legatura cu vizitele membrilor firmelor de recuperare, ce este de spus sau ce e bine sa spuna cei pe care ii viziteaza si incearca sa sperie de ex. mama sau tata?

Multumesc!
Nu e nimic de spus, nu ii cauta pe ei , nu au de ce sta de vorba, sa le inchida usa.
Pana la executare silita, ar trebui sa fiti actionat intai in judecata, trimiteti intampinare si invocati implinirea termenului de prescriptie.
Nu aveti de ca va face griji.
buna ,am primit de data asta o scrisoare de la un anume avocat(uniunea nationala a barourilor din romania) care imi cere sa platesc suma. ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Probleme cu firmele de recuperare credit tmioan tmioan Buna ziua, in 2012 am plecat din tara si am intrerupt plata serviciilor catre Telekom si Digi. Constat ca acestia au cedat datoriile unor firme de recuperare ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credite bancare andreidd andreidd Buna seara, Am o nelamurire referitoare la termenul de prescriptie al unui credit bancar, Am facut un credit bancar in anul 2006, am platit aproximativ un ... (vezi toată discuția)
Credit bancar fara girant sau garantii VanAlexander VanAlexander Am avut si eu un credit ca romanul acum vreo 3 ani, si nu lam mai platit. Banca respectiva a trimis creditul meu la o firma de recuperatorii care ulterior m-a ... (vezi toată discuția)