avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura copii

buna seara , am sa va spun povestea mea pe scurt . am cunoscut o fata mai demult, dupa un timp neam mutat inpreuna ea avand 2 copii adica 2 fete dupa un timp am mai facut inpreuna inca un copil (un baiat ) . deci cele 2 fete erau din prima casnicie a ei nefiind casatorita cu acel barbat dar avand coiincidenta de nume . fiind trecut ca tata pe certificat numai la una dintre fete . nici noi inca nu suntem casatoriti da planificam ca sa facem nunta. dci timp de 7 ani e nu la interesat de copii si concubina a plecat si ea din tara lasandu-mi procura . acum a revenit in tara si vrea copii sa ai vada . acum as dori sa stiu ca putere am eu in fata lui cu procura , ce ar trebui sa facem ca sa nu mai nici un drept asupra copiilor?
Sa nu aiba niciun drept asupra copilului recunoscut nu aveti cum sa-l restrictionati pe tata. Nici daca mama detinea autoritatea parinteasca de una singura nu puteati sa-l privati de dreptul de a-si vedea propriul copil. Doar minora care este recunoscuta intra in ecuatie, cealalta in a carui certificat nu figureaza inscris la rubrica tata nu trebuie sa i-o aratati. Asupra aceleia tatal nu are dreptul la vizita nefiind inscris in actul sau de nastere ca fiind parinte. Oricum concubina dvs, trebuia sa se gandeasca mai demult si sa solicite exercitarea autoritatii parintesti cat timp tatal a fost plecat astfel obtinea mai usor sentinta in favoarea ei, acum daca tatal doreste o sa obtina autoritate comuna si uite asa de fiecare data va veti lovi de acceptul sau refuzul sau. Repet doar in privinta minorei recunoscute. Procura dvs. eventual sa va ajute in a lua parte la discutia parintelui cu copilul in ideea ca acesta din urma nu detine o sentinta de incredintare, mai exact de stabilire a autoritatii parintesti, iar dvs. sa va bazati pe faptul ca minora nu este atasata de tata. In caz de nevoie puteti apela la Serviciul de Asistenta Sociala de pe raza dvs. de domiciliu.
deci acum este tarziu ca sal scoatem di drepturile parintesti? adica daca ne ducem in instanta si il dam la parasire de domiciliu cu m,artori?pana acum nu am facut nici o procedura pt ca concubina nu a avut nici o pretentie de la el
Nu puteti cere sa il decadeti din drepturile parintesti, concubina sa ceara sa exercite singura autoritatea parinteasca.
Fie ca mama va aexercita singura autoritatea parinteasca fie impreuna cu tatal, tatal copiilor va avea dreptul sa aiba legaturi cu copiii, sa le viziteze.
Nu e greu sa recunoasca si al doilea copil.
Hartia ce o aveti nu reprezinta nimic in fata tatalui.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
gi-jane2, moderator
este imposibil sa nu sepoata face ceva . el a fost plecat timp de 7 ani , in tot acest timp nu la interesat de copii deloc , adica daca au mancat daca sunt curati s.a ... de ce sa nu se poata decade din drepturile parintesti ? nu ma deranjeaza ca vrea sa-i vada , dar vreau sa vb cu ei doar in prezenta mea sau a mamei lor pt ca noi am avut grija de ei .
si as dorii sa stiu ce demersuri se pot face din momentul acesta ?
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
gi-jane2, moderator
dvs, niciunul, mama e cea care trebuie sa faca si ce trebuie sa faca ea, am scris deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Custodia totala copil bartmarc bartmarc Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)
Abandonare copil din afara căsătoriei. cum poate tatăl biologic să obțină autoritatea părintească? ruben63 ruben63 fiul meu a facut un copil cu una care mai are 2 fete (cu care a plecat de la primul sot pur si simplu)copilul are aproape 3 luni si ni-la lasat si a plecat la ... (vezi toată discuția)