avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament lasat de bunica care este inca in viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament lasat de bunica care este inca in viata

Buna ziua, ma numesc Alexandru Andrei , zilele trecute am primit varsta de 18 ani, iar bunica din partea tatalui mi-a lasat testament pe un teren cu 2 case pe el. Bunica mea a fost casatorita si a facut 3 copii cu bunicu, 2 fete si un baiat. Dupa un timp a divortat de bunicu meu si a facut succesiunea la tot pamantu. Toti cei 3 copii au dat semnatura pentru bunica mea ca sa ramana ea singura proprietara, iar in 2003 tatal meu a murit... Ea mi-a lasat testament in care este mentionat ca: "dupa moartea ei lasa acel pamant cu cele 2 case nepotului din fiu Alexandru Andrei ......."
Intrebarea este daca poate interveni dupa moartea ei cineva sa darame acel testament , mentionand ca o fata de a ei mai are un baiat...si dupa moartea ei mai trebuie facuta succesiunea daca mi-a lasat testament???
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:15, 24 Mai 2015
Orice act poate fi "daramat", testament, donatie, contract de vanzare/cumparare, etc. de catre persoane care au calitatea de mostenitori legali.
adica chiar daca a fost facut la un birou notarial poate intervenii varul meu sau una dintre matusile mele peste mine??
[ link extern ]
Testamentul poate fi atacat de catre mostenitorii rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament Andrey05 Andrey05 Salutare, Ma numesc Andrei si am 18 ani, bunica mea mi-a lasat un testament pe o casa si un teren care trebuia sa ii revina tatalui meu. Ea mai are 2 fete ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)