avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa acordului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa acordului

daca vreau sa divortez si sotul nu vrea cum ar trebuie sa procedez unde ar trebui sa ma adresez?tin sa mentionez ca actul de casatorie este la el si nu vrea sa il dea nici sa mergem la notar sa div de comun acord ...cum sa procedez ce costuri implica ??multumesc anticipat pt rasp
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:10, 25 Mai 2015
Din moment ce nu dispuneti de act de casatorie,va trebui in primul rand sa va adresati Primariei de unde apartineti pentru eliberarea unui nou certificat ! Apoi mergeti sa depuneti actele de divort fara probleme !
Introduceti actiune de divort la judecatoria in circumscriptia careia se afla cea din urma locuinta comuna a sotilor. Aveti nevoie de certificatul de casatorie, sau o copie a acestuia, certificata pentru conformitate cu originalul, si daca sunt copii minori, copii de pe certificatele de nastere ale acestora, certificate pentru conformitate cu originalul. Pentru obtinerea unui nou certificat de casatorie va adresati serviciului de stare civila unde a fost incheiata casatoria.
Buna ziua. Inteleg din spusele dvs ca dvs doriti sa divortati, sotul nu doreste. Sotul cunoaste motivele pentru care dvs doriti sa divortati? Le intelege, le accepta? Sunt putine cazurile in care sotii ajung la concluzia ca mariajul nu mai poate merge, in acelasi timp, sunt mai dese situatiile in care unul din soti ia aceasta hotarare, iar celalalt se vede pus in fata faptului implinit, ceea ce inseamna ca poate trece prin trairi precum soc, frustrari, intrebari, refuz, etc. Medierea este o ocazie pentru parteneri de a discuta cu privire la motivele pentru care au ajuns in aceasta situatie, de a transmite trairi, nemultumiri pe care celalalt nu le cunoaste/nu le-a perceput in timpul vietii de cuplu, etc. si de a ajunge la concluzie comuna, oricare ar fi aceea.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Pentru divort va trebuie si motive.
Daca sotul e de acord va descurcati si fara avocat dar daca va sicaneaza e posibil sa va fie respins divortul.
Daca nu aveti minori e mai simplu dar tot va trebuie motive...
avand in vedere ca divortul nu se solicita de comun acord, singura varianta ramane sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort marleen7019 marleen7019 Buna ziua, sant casatorita, si doresc sa divortez de sotul meu. Eu locuiesc in Onesti, iar sotul meu in Cernavoda, si nu mai tinem legatura in nici un ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in sua Opinca Opinca Buna, prietenul meu este cetatean american si sa casatorit in urma cu 20 ani in Romania cu cetatean roman, locuiesc in SUA. Au divortat acum 2 ani in SUA si el ... (vezi toată discuția)