Daca adresa din buletin este de Bacau dar eu am lucrat 6 ani la un angajator din Bucuresti ( locul meu de munca era intr-un birou din Bucuresti ) pot depune actele pt somaj in Bucuresti? Mentionez ca mi s-a desfiintat postul si ca eu NU am viza de flotant in Bucuresti nici un alt tip de act (gen contract de inchiriere pt locuinta in Bucuresti)? Multumesc
Daca va faceti viza de flotatnt in Bucurestui, atunci actele le veti putea depune la AJOFM Bucuresti Sectorul .... (cel in care locuiti).
Conform prevederilor art. 38 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stmularea ocuparii fortei de munca : (1) Indemnizatia de somaj se acorda de la data:
a. incetarii raporturilor de munca;
....
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este înregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca în termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este înregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda începând cu data înregistrarii cererii.
Indemnizatie somaj
flo72
Buna seara,
Am inteles ca pentru un proaspat absolvent de liceu, termenul de depunere a cererii de acordare a indemnizatiei de somaj este de 50 zile.Daca nu ... (vezi toată discuția)