avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nulitate expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nulitate expertiza

In cadrul unui proces de partaj succesoral,la dosar s-a depus o "Documentatie cadastrala" pentru instanta pe post de expertiza.Instanta NU a dispus efectuarea acesteia si a acceptat aceasta lucrare(de fapt o lucratura) la cererea unei parti,pentru evitarea onorariului si chipurile pentru celeritate.
Lucrarea este gresita,NU a avut un obiectiv si nici NU a convocat partile la faza de teren,chiar daca in continut face vorbire ca la expertiza au participat toate partile.
Nebunie curata.S-a dat o pronuntare si urmeaza calea de atac apelul,unde sunt foarte multe motive.
Intrebari:
- ce articol din CpC(vechi) trebuie invocat pentru faptul ca Nu s-au instiintat partile si ca de fapt asa zisa expertiza s-a intocmit de acasa,la comanda si la instructiunile acelei parti?
- daca se admite apelul(si nu vad ce motive ar fi de respingere),instanta de apel caseaza sentinta de la fond si trimite cauza spre rejudecare sau retine cauza, dispune refacerea expertizei si da o alta hotarare?
- mi se admite cererea de chemare in instanta a expertului pentru lamuriri privind continutul lucrarii?
- pot formula plangere penala la adresa expertului pentru marturie mincinoasa, cf.art.273 cp?
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 21:29, 21 Iunie 2015
#legalmgm.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza uzucapiune tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de uzucapiune,introdus in 2009(deci pe vechiul CpC si CC) instanta a constatat uzucapiunea prin jonctiunea posesiilor. Reclamantul a depus o ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)