avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand intervine prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand intervine prescriptia

Buna seara ,
Am o intrebare urgenta in legatura cu prescriptia
Fapta de inselaciune savarsita in 2001-2002
Condamnat in 2011 la 2 ani cu suspendare, 4 ani termen de incercare
Apel in 2012 de alti invinuiti din dosar
Conform NCP fapta se incadreaza la 1-5 ani
Termen de prescriptie 5 ani
In 2013 - conducere fara permis
A fost judecat ca recidivist => 2 ani si 10 luni cu executare

Art 155 alin.4 Termenele prevăzute la art. 154, dacă au fost depăşite cu încă o dată, vor fi socotite îndeplinite oricâte întreruperi ar interveni.

Asta nu inseamna ca a intervenit prescriptia si nu este recidivist?!

Astept un raspuns urgent pentru a putea depune contestatia in anulare

Multumesc
Vorbim despre o condamnare definitivă și comiterea unei alte infracțiuni înainte de reabilitare.Deci este recidivă.Nu putea să intervină prescripția specială în cazul unei infracțiuni pentru care inculpatul fusese deja condamnat.
Asta inseamna ca a fost condamnat la 10 luni in ultimul dosar si avand in vedere ca se afla in termenul de incercare, s-au adunat cele doua pedepse iar rezultanta, de 2 ani si 10 luni se executa obligatoriu in regim de detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Bună seara! fiţi amabili, pentru infracţiunea de loviri şi ... MariusTudoran MariusTudoran Bună seara! Fiţi amabili, pentru infracţiunea de loviri şi alte violente, 6 ani şi jumătate între comunicarea deciziei de clasare şi redeschiderea ... (vezi toată discuția)
Prescriptie luca_dinu2001 luca_dinu2001 Buna ziua, Imi puteti spune dupa noul cod penal care este perioada de prescriptie la complicitate la inselaciune in forma continua si fals in inscrisuri sub ... (vezi toată discuția)