avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Concediu in Bulgaria cu minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Concediu in Bulgaria cu minor

Buna ziua.

In aceasta vara am dori sa mergem in concediu in Bulgaria. In acest concediu o sa merg eu, sotia mea si fetita in varsta de 3 ani si 10 luni.

Intrebare este daca avem nevoie de pasaport pentru fetita si pentru noi, sau este suficent sa avem certificatul de nastere al fetitei, in original, iar noi cartile de identitate?

Mentionez ca o sa mergem cu masina!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:05, 25 Mai 2015
Pentru dvs. parintii sunt suficiente cartile de identitate, insa pentru minora este necesar pasaportul ( art.30 legea 248/2005- privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in stainatate).
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
a) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate însoţit de ambii părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceştia;
..............................................................


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie valentinabitca valentinabitca Buna ziua.Sunt mamica de o luna de zile, am facut pasaport fetitei mele pe 3 ani, fiind din R.Moldova.Pot calatori in Moldova fara a fi insotita de sotul ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)