Buna ziua
O persoana cu grad I de handicap, angajat cu timp partial (4h), intentioneaza sa se mai angajeze la o firma pe norma intreaga.
Din cate stiu eu, legea actuala nu te limiteaza cu privire la nr de contracte ce le poti avea. Nu stiu insa cum se procedeaza cu cei care au un anumit grad de handicap.
In functie de gradul de handicap, exista o limita de norma?
1. O persoana cu handicap poate cumula, ca orice alta persoana, mai multe contracte individuale de munca in acelasi timp, in masura in care handicapul ii permite sa desfasoare activitatile profesionale respective.
2. Medicul de medicina muncii care deserveste pe fiecare angajator este cel care isi da avizul pentru ocuparea fiecarei functii.
Legea 448/2006
art.78 (1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
Prin urmare, legea nu face distinctie intre angajarea cu norma intreaga sau cu timp partila, ci conditioneaza angajarea numai de pregatirea si capacitatea de munca a pertsoane iin cauza.