avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen deschidere actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen deschidere actiune in instanta

As dori sa stiu care este termenul in care pot sa dau in judecata pe cineva pentru a cere despagubiri de la data la care sa produs prejudiciul rezultat prin nerespectarea unui contract incheiat intre cele doua parti.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:15, 25 Mai 2015
3 ani de la constatarea pagubei sau de cand ar fi trebuit sa cunoască paguba.
Buna ziua,
Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Exista si alte termene pentru diverse situatii expres prevazute de lege.
Ne precizand motivul actiunii nu va pot spune cu exactitate termenul .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când curge termenul pentru prescripția răspunderii patrimoniale a salariatului: de la data nașterii dreptului la acțiune sau de la data producerii faptei? Brandon1983 Brandon1983 Buna ziua. Stiu ca termenul pentru prescriptia raspunderii patrimoniale este de 3 ani, dar intrebarea mea este: De cand curge acest termen? De la data nasterii ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala iongheorghevasile iongheorghevasile Buna seara, care este termenul de prescriptie pentru raspunderea patrimoniala a angajatului pentru daune aduse societatii din vina sau in legatura cu munca sa, ... (vezi toată discuția)
Intrebare sammy44 sammy44 In cazul pagubirii de catre un srl a unui alt srl , a existat o actiune penala care s-a soldat cu scoatrerea de sub urmarire penala si neinceperea urmaririi ... (vezi toată discuția)