avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare

In cazul pagubirii de catre un srl a unui alt srl , a existat o actiune penala care s-a soldat cu scoatrerea de sub urmarire penala si neinceperea urmaririi penle . Cu toate acestea srl-ul pagubit a intentat actiune pe civil pt recuperarea pagubelor. Cand si in ce termen este indreptatita societatea pagubita de a face acesta actiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 08:45, 10 August 2008
In termen de 3 ani de la data cand pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atat paguba cat si pe cel care raspunde de ea, trebuie formulata actiunea civila.

Legea stabileste termene diferite de prescriptia dreptului la dezdaunnare,termenul de 3 ani fiind un termen general insa exista careva exceptii.Una dintre ele este dreptul de a cere reparatia prejudiciului cauzat in domeniul concurentei neloiale,drept care se prescrie in termen de un an de la data cand pagubitul a luat cunostinta de marimea pagubei si de cel care a cauzat-o dar nu mai tarziu de 3 ani de la data savarsirii faptei.Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latura civila in procesul penal . prescriera dreptului la actiune ?? colonelu colonelu Conform art 15 CPP Art. 15. - Constituirea ca parte civila Persoana vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si ... (vezi toată discuția)
Prescriptie luminel luminel care este termenul de prescriptie in actiunile ce privesc raspunderea civila delictuala, si de cand incepe sa curga? va multumesc! (vezi toată discuția)
Latura subiectivă. danaa1 danaa1 În art. 2528 C.civil se regăsește două alternative (obiectiv sau subiectiv) de începere a prescripţiei extinctive Art. 2528 Dreptul la acţiunea în ... (vezi toată discuția)