avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

care este termenul de prescriptie in actiunile ce privesc raspunderea civila delictuala, si de cand incepe sa curga?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:25, 5 Octombrie 2008
Art. 3, D. 167/1958 - dreptul la actiunea in reparatie a prejudiciului (pe temeiul art. 998-1003 c.civil) se prescrie in termen de 3 ani si curge de la data la care pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca atat prejudiciul cat si pe cel obligat la repararea lui. Pana la proba contrara se considera ca aceasta data (de la care curge term de prescriptie) e cea la care s-a produs prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rasp civ delictuala??? un transportator imi aduce niste utilaje in port; in contractul cu acesta scrie ca transportatorul nu raspunde de eventualele daune ce s-ar produce la ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Latura civila in procesul penal . prescriera dreptului la actiune ?? colonelu colonelu Conform art 15 CPP Art. 15. - Constituirea ca parte civila Persoana vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si ... (vezi toată discuția)