avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Clauze abuzive Banca?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Clauze abuzive Banca?

Buna ziua am o mare problema cu banca la care am luat o linie de credit pe firma in 2008 si pentru care am platit atatia ani dobanda.In 2012 prin un act aditional am modificat linia practic intr-un credit unde in fiecare luna depuneam 350 Euro din care 200 dobanda si 150 euro se stingeau din datorie.In 2014 practic mau obligat vazand ca societatea numai merge si eu practic tot o imprumutam sa semnez un alt act aditional in care se precizeaza ca de la 1 Iunie 2015 creste rata la 600 Euro cea ce eu nu pot plati in momentul de fata este prea mult.Daca nu semnam mi-au zis la banca se declara creditul scadent iar eu din disperare am semnat acel act aditional iar acuma vreau sa-l modific sau macar sa nu platesc asa o rata am vorbit cu cei de la banca si au spus ca nu am cum modifica pt ca firma nu merge bine.Practic ma condamna sa numai pot plati ratele si sa ma execute pt o suma de 10000 Euro ramasi iar linia este cu ipoteca cu garantie de 70000 Euro ce pot sa fac? Am o sansa sai dau in judecata nu vreau sa ajung sa numai pot plati si sa aibe motive sa declare scadent creditul nu stiu ce sa mai fac.
Va multumesc in avans
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:22, 25 Mai 2015
De dat in judecata banca, sanse minime. Adica, puteti sa dati, dar nu vad ce sanse aveti de castig. Opinia mea.

Pe de alta parte, ganditi-va la varianta unei refinantari - practic, sa va refinantati linia de credit cu un credit pe 3 ani sau 5 ani. Automat, rata va scade mult mai mult, si puteti sa platiti. Luati in calcul atat banci, cat si institutii financiare nebancare (gen Patria Credit, ROMCOM, Vitas Romania etc) care sunt uneori mai intelegatoare la astfel de refinantari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Bărăscu Bărăscu Sunt obligata sa semnez un contract de credit deși am solicitat eșalonarea datoriei restante.După depunerea cererii și în discuții cu banca au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals Ginxy Ginxy Sotul meu a lucrat la o banca si a cerut refinantarea unui credit cu garantie imobiliara. Mie mi-a spus ca doreste refinantarea deoarece are acces la o dabanda ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca panzarumitica panzarumitica speta: -credit de nevoi personale fara ipoteca -data contractatarii 18.07.2013 -prima restanta inregistrata a fost 20.07.2013, urmata de 20.08.2013, ceea ce ... (vezi toată discuția)