avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mijloace legale prin care pot ataca decizia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mijloace legale prin care pot ataca decizia Consiliului Local

am depus o cerere pt obtinerea in cesiune a unui spatiu in parcul orasului x cerere care a fost dezbatuta de Consiliul Local si care in cele din urma a fost refuzata pe motiva ca nu se mai doreste comercializarea in acest parc.
ideea este urmatoarea in acest loc se afla deja magazine apartinand consilierilor locali care incearca astfel sa elimine concurenta .
as dori sa imi spuneti daca exista un alt mijloc legal prin care pot ataca decizia Consiliului local
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 22:56, 26 Mai 2015
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 publicata în M.Of. al României și nu include modificările ulterioare.
CAPITOLUL I Dispoziţii generale
Subiectele de sezină
Art. 1.
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.
După cum v-a arătat d-l expert mai sus, aveți dreptul să vă adresați instanței de contencios mai ales că aveți și o motivație- în respectivul parc există activitate comercială iar d-voastră sunteți discriminată -nu aveți aceleași drepturi ca și....care își desfășoară activitatea comercială, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)
Crere adresata consiliul local dar la care nu am primit nici un raspuns ! desprelegi desprelegi Am inaintat din oficiu o cererecatre consiliul local , dar acesta nu a fost aprobata si de catre primar iar prin urmare cereneanua fost dezbatuta in ... (vezi toată discuția)
Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)