avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil se ia ca vechime?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil se ia ca vechime?

buna ziua...sper sa ma puteti lamuri intr-o situatie...sotia mea a nascut pe data de 18.07.2013, in aceasta perioada era angajata pana pe data de 31.08.2013 in invatamant. Acum trebuie sa se angajeze la o alta institutie cu alt tip de activitate. intrebarea mea este...cei 2 ani de ccc se iau ca vechime in munca in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: bodo2u , utilizator 21:57, 25 Mai 2015
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

shi cine trebuie sa elibereze adeverinta cu vechimea respectiva daca sotia a avut perioada determinata?
AJPIS, cea care i-a platit indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) ii poate elibera adeverinta ca a fost in CCC si pe ce perioada.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in timpul indemnizatiei de crestere copil mirela 20 mirela 20 Stiu ca cei care primesc indemnizatie (copil sau parinte cu handicap) beneficiaza de vechime, pt aceasta perioada. Si sotul meu a avut aceasta indemnizatie, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru vechime FeticCristina FeticCristina Am facut 10 ani vechime cu cei 2 de crestere copil, imi poate spune cineva de unde pot obtine o adeverinta cu acesti 2 ani cat am stat in post (pre) natal? Sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil se ia in calcul la vechime Crisxtn Crisxtn buna ziua concediu de crestere copil este luat in calcul la calcularea vechimii in munca? multumesc (vezi toată discuția)