avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta pentru vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta pentru vechime

Am facut 10 ani vechime cu cei 2 de crestere copil, imi poate spune cineva de unde pot obtine o adeverinta cu acesti 2 ani cat am stat in post (pre) natal? Sa pot trece la o alta grila de salarizare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 21 Aprilie 2016
Adeverinta o solicitati de la AJPIS, cea care v-a platit indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Pre si postnatal nu are o durata de 2 ani ... poate va referiti la CCC.
Stiu ca pana sa stau acasa 2 ani, am fost angajata , si acum am nevoie de acea adeverinta cred pe cei 2 ani sa se vada ca am cotizat si sa mi se puna la vechime( secretarul scolii nu mi-a spus concret ce-mi trebuie) ( poate nu stie) am facut 10 ani dupa socotelile mele in campul muncii(cu cei 2 ani) si daca ii justific mi s-a spus ca trec la alta grila de salarizare.
Multumesc!
Perioada de CCC va ajuta numai la calculul vechimii in munca , nu si la acordarea sporului de stabilitate.

OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1),respectiv la art. 5, art. 6, art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Postati, daca doriti, datele exacte ale perioadei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil se ia ca vechime? bodo2u bodo2u buna ziua...sper sa ma puteti lamuri intr-o situatie...sotia mea a nascut pe data de 18.07.2013, in aceasta perioada era angajata pana pe data de 31.08.2013 in ... (vezi toată discuția)
Vechimea in timpul indemnizatiei de crestere copil mirela 20 mirela 20 Stiu ca cei care primesc indemnizatie (copil sau parinte cu handicap) beneficiaza de vechime, pt aceasta perioada. Si sotul meu a avut aceasta indemnizatie, ... (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)