avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare 1950 netrecut prin notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare 1950 netrecut prin notariat

bunicii au cumparat un teren in 1950,numai ca actul de vanzare cumparare nu a fost trecut prin notariat , trecut la primarie in 1952 ,cu casa(conform istoric dat de Taxe si impozite si Primaria Generala Bucuresti) ,am dat in judecata Statul Roman ,cei care au vandut buniciilor au decedat (conform evidenta populatiei) , iar instanta imi spune ca nu are calitate procesuala. Ma puteti ajuta cu o idee sau cu ce ar trebui sa fac mai departe ,pentru ca dupa aproape 2 ani sunt la fel ca la inceput si am ramas in pana de idee
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:49, 26 Mai 2015
Daca actul de vanzare-cumparare nu este autentic, inseamna ca el este un act sub semnatura privata.
2 solutii:
- actiune in instanta pentru a da o hotarare care sa tina loc de act autentic;
- actiune in instanta pentru uzucapiune (scurta, lunga) > parat: vanzatorul si/sau urmasii lui. Daca nu-i gasiti, chemati in judecata UAT (respectiv Primaria M. Bucuresti prin Primar General si Consiliul Local MB).
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
legalmgm, utilizator
solicitati inscrierea dreptului de proprietate in temeiul uzucapiunii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@stan carmen
Unde se solicita "inscrierea dreptului de proprietate in temeiul uzucapiunii"
Acțiune în instanță -să se constate dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune și în CF se va înscrie , drept dobândit prin uzucapiune.
Ca pârât , instanța a avut dreptate să vă respingă acțiunea- Dacă mai sunt moștenitorii celor care au vândut , dacă nu ca pârât va fi Primăria prin primar sau Primăria Municipiului București prin primar.
Un avocat, nu este ușor o acțiune uzucapiune
@liamic43
Multumesc pentru ca aveti exact aceiasi opinie cu cea expusa de mine mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Imi fura pamantul iris9 iris9 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. In urma cu 60 ani bunicii mei au cumparat un teren, in prezenta unor martori, fara nici un fel de chitante. ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)