va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti intr-o anumita problema legata de un imprumut bancar. in anul 2007 am contactat un credit in franci elvetieni de la banca Banc post in valoare de 230 de miloane, avind o rata lunare de 4 milioane lunar . in anul 2010 rata lunara deja crescuse undeva la 9 milioane lunar , nu am mai putut plati aceasta suma in contestul in care eu aveam un salariu lunar de 11 mil, intrebind la sucursala banci de ce a crescut atit de mult rata lunara mi sa spus ca din cauza cresteri f mari a francului elvetian nu am mai putut plati aceasta rata intrind in baza rau platncicilor. am fost bagat in baza de date a unui executor iar azi data de 25.05.2015 am fost chemat la serviciu personal de la locul de munca si mi sa adus la cunostinta ca mi se va pune poprire de o trine pe salariu , care si asa nu este mare. am auzit de aceasta lege care sa pronulgat de curind si anume INSOLVENTA PE PERS. FIZICA as dori sa stiu daca pot beneficia de aceeasta si ce demersuri trebuie sa fac.??? VA MULTUMESC , SI ASTEPT UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOASTRA
Încă nu a fost promulgată legea și va intra în vigoare în termen de 6 luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial.
Această lege vă ajută să scăpați de dobănzi și penalități, care nu se vor calcula, însă tot va trebui să plătiți băncii o parte din salariu... probabil mai mult de 1/3, în plus veți da socoteala pentru orice leu cheltuit și veți plăti și onorariul practicianului ce va administra procedura.
Nu o priviți neapărat ca pe o salvare, că nu e.
Din multe puncte de vedere este benefică pentru creditori.