avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Am lucrat mai multi ani la un loc de munca unde mi s-a cerut constant sa stau peste program, dar orele suplimentare s-au platit doar cand a dorit directorul general (adica din an in pasti). Am stat peste program in fiecare zi, iar firma dispune de sistem de monitorizare pe baza de card si turnicheti, iar program inregistreaza cand vine si pleaca fiecare.
Am plecat cu scdnal de acolo si as dori sa fac ceva ca sa mi se plateasca retroactiv orele suplimentare. Are vreun rost sa fac o sesizare la ITM si sa cer un control acolo, mentionand situatia de fapt?
Ca jurist stiu ca probabil va fi nevoie de o actiune in justitie, dar ma intereseaza aspectele practice si sfaturile celor mai experimentati in dreptul muncii
ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 26 Mai 2015
Despre ce perioada este vorba ?
cativa ani buni care pot fi demonstrati prin baza de date a programului de acces in cladire. Mentionez ca nu pot proba solicitarea repetata de a sta peste program (orala)
Daca vorbim despre o perioada de peste 3 ani in urma, atunci a intervenit prescriptia dreptului la actiune.

In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul , salariatul putand solicta si el administrarea unor probe.

Puteti depune o sesizare la ITM privind nerespectarea dispozitiilor legale privind munca suplimentara.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru prezenta servici arakys arakys Buna ziua! Angajatorul nu-mi plateste orele lucrate suplimentar. Pentru a dovedi acest fapt, singura evidenta este Caietul de Prezenta/Predare-Primire a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea orelor de lucru minor aysel8993 aysel8993 buna seara. ma numesc alexandra velicu si am varsta de 17 ani. lucrez in calitate de agent vanzari (promoter) la firma wave division. atunci cand am fost la ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)