avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Registru prezenta servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Registru prezenta servici

Buna ziua!
Angajatorul nu-mi plateste orele lucrate suplimentar. Pentru a dovedi acest fapt, singura evidenta este Caietul de Prezenta/Predare-Primire a Serviciului! Acest caiet este proprietatea firmei si in cazul in care il iau incalc vreo lege? Precizez ca acest caiet e singura evidenta cu care se poate dovedi timpul lucrat si faptul ca patronul pe langa evaziune fiscala, incalca si alte legi din Codul Muncii. In concluzie, daca as lua acest caiet ma fac vinovat de ce anume? ... si care ar fi amenda sau plata acestei "contraventii"? Multumesc anticipat si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: arakys , utilizator 20:55, 23 Mai 2012
Registrul / caietul este un bun aflat in patrimoniul societatii, deci nu este bine sa il luati. De ce nu faceti copii xerox dupa el sau fotocopii?
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ...prin urmare, el va trebui sa probeze ca nu ati efectuat ore suplimentare ...

Puteti depune o sesizare la ITM cu mentionarea timpului de munca efectiv ...
freeelis a scris:

In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul ...prin urmare, el va trebui sa probeze ca nu ati efectuat ore suplimentare ...
Puteti depune o sesizare la ITM cu mentionarea timpului de munca efectiv ...


Da, m-am gandit la sesizare ITM. La aducerea de probe, patronul prezinta statele de plata in care figurez cu 8 ore zilnic, 40 ore saptamanal iar caietele de prezenta servici nu vor mai fi de gasit. In final, eu sunt cel nevoit sa aduc probe impotriva societatii explotatoare pentru a demonstra adevarul.

Lucian Huzum a scris:

Registrul / caietul este un bun aflat in patrimoniul societatii, deci nu este bine sa il luati. De ce nu faceti copii xerox dupa el sau fotocopii


Ce mi se poate intampla daca iau acest caiet de prezenta servici?
Puteti fi acuzat de savarsirea unei infractiuni .. de exemplu, furt, distrugere etc.

In lispa unor inscrisuri mai exista si alte mijloace de proba care pot fi acceptate de actre instanta de judecata ...
OK, mai intai trebuie demonstrat furtul prin dovezi si nu supozitii. Totusi care ar fi pedeapsa in cazul sustragerii caietului de evidenta servici?

Alte discuții în legătură

Cercetare dosar penal georgiana10 georgiana10 buna ziua, ma puteti ajuta cu niste rasp,va rog... am lucrat la un magazin alimentar, eram doar 2 vanzatoare. aveam un caiet unde tineam evidenta intrarilor si ... (vezi toată discuția)
Litigi de munca marcelmunteanu marcelmunteanu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, si lucrez de 8 luni in fiecare luna 240 de ore si sunt platit pe 168 de ore.ce pot face (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara gabi23_69 gabi23_69 lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din ... (vezi toată discuția)