avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigi de munca

lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, si lucrez de 8 luni in fiecare luna 240 de ore si sunt platit pe 168 de ore.ce pot face
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 4 Noiembrie 2012
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau promovarea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului dvs.

Actiunea in instanta se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si nu se plateste taxe judiciare pentru ea.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mesaje reeditate

@ marcelmunteanu
Data post: Duminica, 4 Noiembrie 2012, 15:07
Subiect: litigiu de munca


lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, de 8 luni lucrez cate 240 de ore si sunt platit pe 168 ore. ce pot sa fac/



@ arakys
Data post: Duminica, 4 Noiembrie 2012, 15:29


Ce se poate face este sa aduni dovezi care sa probeze afirmatiile facute.
Intr-un dosar, aduna: contractul individual de munca, o adeverinta de angajat in care sa fie precizata functia si salariul; statele de plata sau extrasele de card daca salariul vine prin banca. Copia xerox a unui document (caiet, foaie pontaj) oficial al societatii inregistrat si cu stampila, din care sa reiasa perioada lucrata pe zi/sapt/luna, semnat de cat mai multi colegi. Apoi roaga patronul sa-ti dea o recomandare, precum ca esti un angajat constiincios, samd. Apoi sesizeaza ITM-ul local sau poti sesiza chiar Inspectia Muncii, care probabil va delega itm-ul local. Nu-ti da demisia, lasa patronul sa te dea afara (acest lucru poate fi chiar un alt abuz din partea "mariei sale"). Daca doresti recuperarea materiala a muncii depusa catre angajator ramane doar calea instantei la tribunalul de unde iti ai resedinta.Bafta!

======


:offtopic: Interventie moderator

Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si drepturi!!! Copakbana13 Copakbana13 Sper sa nu mai fi fost aceasta discutie si sa nu fi vazut. Nu imi doresc sa deschid un topic cu aceeasi tema! Ideea este urmatoarea.... Lucrez de 8 ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters138896 ContSters138896 Buna ziua! Am lucrat de la 2006- pina 2009 1martie cu contrc. de munca 8-ore;de la 02 martie2009 am angajat o alta firma cu 4-ore pina acum.acum patronul ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)