avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intelegerea termenului Afiliat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intelegerea termenului Afiliat

Buna ziua,

Ma confrunt cu intelegerea unui termen dintr-un contract, termen ce este definit dar care nu stiu cum sa il interpretez.

(traducere)
"Afiliat:
1. o organizatie ce detine sau controleaza, direct sau indirect, 50% sau mai mult din dreptul de vot al oricarei parti din acest contract
2. o organizatie ce este detinuta sau controlata, direct sau indirect, prin 50% sau mai mult din dreptul e vot, de oricare din partile acestui contract"

Deci sa spunem ca discutam de firma F, parte a contractului, firma ce este detinuta in proportie de 100% de firma X. Firma X, la randul ei, este controlata/detinuta de firma Y in proportie de 53.34% Procentul ramas fiind distribuit unei persoane fizice.
Firma Y este detinuta 100% de o companie Z care la randul ei este detinuta 100% de o persoana fizica.

Deci luand in considerare ca se stipuleaza "organizatie" lantul de afiliere nu ia in calcul persoanele fizice?
Sa inteleg ca afiliat (direct) va deveni firma X impreuna cu Y si Z (indirecti)?

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:30, 26 Mai 2015
Codul Fiscal, art. 7 alin. (1)

Pct. 17 al alin. (1) al art. 7, modificat de pct. 1 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 127 din 8 octombrie 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 705 din 16 octombrie 2008.
20. persoana - orice persoana fizica sau juridica;
21. persoane afiliate - o persoana este afiliata cu alta persoana daca relatia dintre ele este definita de cel putin unul dintre urmatoarele cazuri:
a) o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica, daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv. Intre persoanele afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer;
---------------------------------------------------
Lit. a) a pct. 21 al alin. (1) al art. 7 a fost modificata de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 343 din 17 iulie 2006, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 662 din 1 august 2006.

b) o persoana fizica este afiliata cu o persoana juridica daca persoana fizica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot detinute la persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv persoana juridica;
c) o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin:
(i) prima persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza persoana juridica;
(ii) a doua persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilorde participare sau al drepturilor de vot la prima persoana juridica;
(iii) o persoana juridica terta detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atat la prima persoana juridica, cat si la cea de-a doua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati afiliate ksimona ksimona Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Societatea [b]X[/b] care are ca actiunar majoritar 51% pe Dnul [b]XXX[/b], este afiliata cu societatea [b]Y[/b] unde ... (vezi toată discuția)
Afiliere pj adrianabresug adrianabresug Daca asociatii a doua firme diferite sant cumnati iar societatile au calitate de client /furnizor una la cealalta inseamna ca sant afiliate ?Se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare kontesa kontesa TVA la incasare nu se aplica persoanelor afiliate contribuabilului.Intrebarea este doar daca detine un procent de peste 25% in alta societate cu care are ... (vezi toată discuția)