avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eventual divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eventual divort

Buna ziua
Părinţii mei s-au despărţit în anul 1986 ..iar tatal meu s-a recasatorit cu o femeie cu 4 copiii în anul 1999. Menţionez că tatăl meu nu ne-a căutat niciodată şi nici nu ne-a platit pensie alimentara, mama s-a chinuit cu noi cum a putut.. Cu această femeie tatăl meu a stat în apartamentul ei pe care l-a avut de dinainte de căsătoria lor..unde tătăl meu a investit niste bani, plus ca si el a avut niste bani strânsi pentru o garsonieră ...dar i i-a dat tot ei...pt ca avea 4 copii. De vreo 5 ani ea s-a stabilit în America de unde a mai trimis bani copiilor ei iar tatăl meu a continut să plătească din pensia lui întreţinerea, făcea cumpărături, mâncare, etc..până s-a îmbolnăvit de hepatita C. A tunci ..ea a venit acasă..a pus apartamentul pe numele unuia dintre copii ei, pe tatăl meu l-a trimis în chirie...iar acuma ..ea încearcă să i-a legătura cu mine ( nu o cunosc iar pe tatăl meu nu l-am vizitat din cauza ei..pt că i-a spus că nu-i curioasă de copii lui , l-am vizitat doar..după ce a plecat ea) ,i-a cerut tatălui meu nr. meu de telefon ca să-mi spună ...chipurile..că dacă i se întâmplă ceva..(dacă e grav bolnav sau moare) să mă ocup eu de toate...Sincer..am si eu familia mea..dar am si suflet..si e tatăl meu..chiar dacă nu i-a păsat de mine o viaţă...dar nu pot să cred că femeia asta s-a folosit doar de banii lui..iar acum la bătrânete îi întoarce spatele..după ce i-a crescut copii, i-a dat bani...şi are tupeul să mi-l arunce mie....să am eu grijă de el . Întrebarea mea este..dacă cumva divorţează de el...ce se poate face..poate să-i ceară ceva daune....totuşi el a muncit pt acea familie...nu pentru mine...?Oricum eu refuz să stau de vorbă cu ea...pt că ...nu mi se pare om... dar vreau să ştiu ce ar putea face tatăl meu?
cum l-a trimis pe tatal dvs in chirie? nu avea mutatie la acea locuinta ? daca sotia va divorta de dansl, dumnealui poata sa ceara despagubiri pentru investitiile facute in apartamentul in care au locuit in perioada casatoriei.
va avea nevoie de martori, inscrisuri doveditoare.
Daca divorteaza legal de tatal dvs. nu mai are nicio obligatie de a il intretine, iar cheltuielile cu privire la ingrijire ori deces va apartin fiind unicul sau mostenitor. Desigur ar fi indicat ca tatal dvs. sa deschida actiune de solicitare a despagubirilor. Aceasta actiune poate fi continuata de dvs. daca tatal va da acordul in scris la notar. Nu trebuie sa neglijati acest aspect mai ales daca tatal dvs. este grav bolnav.
Multumesc pentru mesaje...nu stiu ce am sa fac....oricum imi e scarba de oamenii care profita de altii.Adica ..tatal meu a muncit pentru ea si copiii ei (nu pt copiii lui adevarati) iar acuma la batranete il azvarle ca pe un caine...ba mai mult ...mai are si pretentia ca de acuma sa ma ocup eu de el.....de un om care toata viata mi-a intors spatele....imi spunea mereu ca are familia lui....Noroc ca eu am suflet....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. eu sunt bolnav psihic,am fost internat o data la psihiatrie, ... blakkiss blakkiss buna ziua. eu sunt bolnav psihic,am fost internat o data la psihiatrie, daca nu iau medicamente vorbesc singur delirez. cu medicamente boala e sub control. ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila melania_1 melania_1 buna ziua! ma numesc ianosi melania, sunt o mama in varsta de 35 de ani, cu doi copilasi, o fetita de 8 ani, si un baietel de 5 ani. de mai bine de 2 ani sotul ... (vezi toată discuția)
Tata absent in viata copiilor oanacrissy oanacrissy buna ziua,ce pot face in cazul in care copii(adulti acum)ar vrea sa ia legatura cu tatal lor,dar acesta este condus de actuala sotie si amenintat ca divorteaza ... (vezi toată discuția)