O sa vorbesc in termeni "generici", sper sa fiu inteles.
Firma X "comercializeaza" produse decontate de o institutie de stat la un pret de referinta stabilit de acea institutie. Furnizorii acelor produse au facut o oferta iar institutia respectiva a acceptat-o.
Un Domn inspector de la o agentie judeteana aflata in subordinea institutiei mai sus amintite, ne cere o factura de intrare a produsului respectiv pe motiv ca pretul este prea mare iar adaosul nostru este exagerat.
Facturile noastre sunt in regula iar adaosul este chiar decent dar nu asta-i problema.
Problema este ca aceleasi facturi de intrare sunt depuse la institutia superioara agentiei judetene unde lucreaza inspectorul respectiv.
A fost un control inopinant la un punct de lucru, inspectorul neprezentand nicio delegatie sau ordin intern.
LA telefon i-am cerut sa imi trimita prin fax o cerere de prezentare acte, dupa care eu sa ii trimit factura respectiva..
Mi se pare un abuz pentru ca pretul meu de achizitie s-ar putea sa fie dat concurentei. Ce s-a r intampla daca as trimite facturile interne la toate agentiile judetene cu care am contract?
De ce ma pot lega pe viitor sa nu mai fiu nevoit sa le dezvalui pretul de achizitie pentru diverse produse?
Daca puteti sa imi dati un temei legislativ....
In conditiile in care o autoritate de control(finantele, garda financiara) va solicita astfel de documente sunteti obligat a le prezenta(solicitare scrisa, verbala in timpul unui control, iar personalul de control sa va prezinte legitimatia si dfelegatia de serviciu).
Insa in conditiile aratate de d-voastra nu poate sa va solicite asemenea documente, iar daca insista solicitatii temeiul legal in care are dreptul a vi le cere.
Este vorba nu numai de legalitate ci si de bunsimt.
Este vorba de o casa judeteana de sanatate.
Noi eliberam produse decontate de aceasta casa doar in pretul de referinta stabilit de Casa Nationala de Sanatate. Adica pacientul care vine si ia produsul nu plateste nimic daca are o decizie de procurare eliberata de una din casele judetene. In cazul in care pacientul ar vrea sa cumpere noi ii putem elibera factura si chitanta, dar nu avem astfel de cazuri.
In cadrul casei respective a avut loc o discutie cum ca s-ar deconta prea multi bani pe produsul respectiv, adica au contestat in tr-un fel decizia institutiei superioare CNAS.
Stiu ca organele de control au dreptul sa ceara orice dar, chiar mi se pare abuziv sa imi ceara pretul de achizitie, sau ...... poate gresesc eu.
Este mai mult decat abuziv, iar acest fapt putea fi reglementat prin ordin emis de CNAS.
Este evident ca se depasesc atributiile, pretul de chizitie al d-voastra fiind confidential, precum si cuantumul adaosului copmercial.
Refuzati-i, iar daca nu va deconteaza produsele dati-i in judecata.
Solutie -rugaminte.
analia11
Buna seara,
Am un magazin alimentar si as vrea sa le vand salariatilor marfuri la pretul de achizitie.Aceasta vanzare nu o pot face prin casa de marcat (din ... (vezi toată discuția)