avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Stationare auto neregulamentară societate comerciala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Stationare auto neregulamentară societate comerciala

Dragă comunitate,
Săptămâna trecută am oprit neregulamentar, în zona Obor din București, autoutilitara sub 3,5t a societății comerciale la care lucrez - distribuție de carne. Concret, am așteptat să iasă un autoturism din parcarea de lângă trotuar ca sa îi iau locul, însă poluția băștinașă s-a simțit datoare să mă pozeze și să îmi spună că voi primi o sancțiune. Nu distribuiam carne, ci venisem să ridic marfă de la un furnizor. Cred că a durat cam un minut până cel care ieșea și-a pus toate bagajele în portbagaj, până a venit și soția dar nici vorbă, poliția băștinoasă nu s-a lăsat înduplecată.
Acum, societatea a primit o recomandată, ff probabil o solicitare de a comunica persoana care a condus auto. Ce să făcem :) ca să nu primim amenda? Să nu ridicăm recomandata? Cam cât ar putea fi amenda? Diferă cuantumul amenzii dacă auto aparține unei societăți iar nu unei persoane fizice?

Oricum, punctul b), am o mare nedumerire legată de art 63 punctul b) din OUG 195/2002 (Codrul Rutier), care spune că este permisă oprirea/staționarea „autovehiculului având o masa totala maxima autorizata de pâna la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.” Problema majoră este tot cu pseudo-poliția băștinoasă, care a vrut de mai multe ori să mă amendeze sau mi-a cerut de la obraz carne, pe motiv că aprovizionarea se face doar între anumite ore. Eu distribui marfă la restaurante care lucrează de la 12 până după miezul nopții. Cum să mă încadrez eu să livrez marfa perisabilă până cel târziu la ora 6 sau ora 8, nu mai știu cum a zis cvasi-organul? Poate o autoritate locală să restricționeze dreptul de a staționa auto de aprovizionare alimentară sub 3,5t deși în OUG este specificat că e voie? Cui să adresez o întrebare oficială, Poliției Locale București? Primăriei Capitalei? Ce să întreb ca să mă dumiresc cât mai clar care e cadrul legislativ care reglementează această chestiune și dacă nu cumva fac abuzuri? Poate o HCL să restrângă niște drepturi conferite prin OUG? Cum să livrez carne vara dacă restaurantul deschide după 11 iau eu am voie numai până la 6? Sau să parchez la 1 km depărtare și să vin cu 180 Kg de carne în brațe, prin soare, în intervalul în care e dechis restaurantul? Chiar și dacă resturantele ar deschide la ora 7: livrez carne la cca 16 restaurante zilnic. Cum le închesui pe toate în intervalul 7-8 a.m., ca să respect o eventuală HCL care îngrădește o OUG? (tot nu îmi vine să cred că așa ceva ar fi posibil).

De pe acum, un mare MULȚUMESC!!
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
Ssarmiss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ssarmiss , utilizator 16:47, 28 Mai 2015
Mda. Nimic...
Nici măcar de chestia de principiu dacă o HCL poate îngrădi niște drepturi conferite de o OUG...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie - stationare neregulamentara gabi2204 gabi2204 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: 1. pe 23.08.2016 am gasit in geamul masinii personale o notificare emisa de Politia Locala Cluj-Napoca , Serviciul ... (vezi toată discuția)
Am primit 2 amenzi de 1500 lei in doua zile ca stationam pe domeniul public !!! lucian_yd lucian_yd pe baza hotarirei consiliului local iasi nr 232 din 26 mai 2008. art 1. Se interzice stationare pe domeniul public al municipiului iasi a mijloacelor de ... (vezi toată discuția)