avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaraţia 200, vânzare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaraţia 200, vânzare imobil

Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu următoarea problemă. De câţiva ani depun la Fisc Declaraţia 200, deoarece, pe lângă salariul obţinut de la locul de muncă unde sunt angajată cu contract de muncă (cu "carte de muncă", cum se spunea înainte), obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală de la o altă societate. În 2013 am moştenit o garsonieră în urma decesului tatălui meu, pe care am v'ndut-o în acelaşi an (în decembrie 2013) şi am plătit, conform legii, impozitul aferent la notar. Nu mi-am pus până acum problema că ar fi trebuit să trec această tranzacţie în Declaraţia 200. Astăzi am citit întâmplător pe net că, în Declaraţia 200, la pct.4 "Câştig net anual" se trec sumele din tranzacţii imobiliare. Vă mărturisesc că sunt destul de speriată, căci nu ştiu dacă trebuia să trec vânzarea garsonierei în Declaraţia 200 de anul trecut (ptr. venitul aferent anului 2013), am crezut întotdeauna că acela este impozitul final, iar CASS ştiam că nu se plăteşte pentru persoanele angajate cu contract de muncă. Vă rog mult să mă lămuriţi şi pe mine dacă trebuia să trec acea vânzare în Declaraţia 200 şi, dacă da, ce anume ar trebui să plătesc pentru suma încasată din vânzare şi ce trebuie să fac acum.
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 15:16, 27 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va faceti griji!
Declaratia 200 se refera la tot felul de venituri care se obtin in urma unei activitati de natura independenta.
Daca observati, la II. DATE PRIVIND VENITURILE REALIZATE, PE SURSE ƵI CATEGORII DE VENIT, la punctul 1. aveti insirate activitatile. Nu scrie de transferuri imobiliare (care inseamna transfer de proprietate), ci de cedarea folosintei bunurilor (care inseamna inchiriere de bunuri).
Apoi la sfarsitul paginii e ultimul tabel unde se completeaza rubricile de castig pentru fiecare din acele activitati descrise mai sus.

Nu e cazul dv.

Conform art.77^1 al.6 Cod Fiscal ,doar "Pentru alte proceduri decât cea notarială sau judecătorească contribuabilul are obligaţia de a declara venitul obţinut în maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent, în vederea calculării impozitului.".
Altfel depunerea declaratiei cade in sarcina notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul global miki3 miki3 Buna ziua, As dori sa stiu mai multe informatii in legatura cu urmatoarea problema: Mama mea este pensionara, are o pensie mica (500 roni) si mai primeste ... (vezi toată discuția)
Obligativitate declarare pierderea neta anuala Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune cu certitudine daca in ceea ce priveste veniturile din investitii si anume, veniturile obtinute sub forma castigurilor din ... (vezi toată discuția)