avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate teren pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate teren pierdut

Am pierdut titlul de proprietate teren intravilan si extravilan eliberat de primaria unei comune.
Mentionez ca am o copie xerox dupa acest titlu.
Ce trebuie sa fac? Trebuie sa-l anunt la Monitorul Oficial si dupa aceea sa ma prezint la primaria acelei comune?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:54, 4 Iulie 2009
Titlurile de proprietate sunt eliberate de Prefectura nu de Primarie.
In principiu Prefectura ar trebui sa va poata da un duplicat sau o copie conformata.
Mergeti la Primaria comunei respective si solicitati a vi se elibera un duplicat .
Multumesc pentru proptitudinea raspunsurilor, dar am ramas tot nelamurit
Trebuie sa declar pierdut la Monitorul Oficial sau nu? Intreb ca ma deplasez 100 Km la primaria respectiva si acolo imi spune ca terbuie declarat si intoarce-te si iar du-te.
Cui trebuie sa ma adresez Prefecturii sau Primariei. Nu s-a confruntat nimeni cu un astfel de caz
Probabil colegul gabescu a putut face rost de titlu de la primarie.
Din experienta mea de pana acum .... clientii imi spun ca le-au scos de le prefectura.
Eu personal nu m-am confruntat cu asa ceva. Ceea ce va spun este din experienta clientilor mei si v-am spus asta intrucat imi pare logic ce mi-au spus. Anume ca ... emitentul titlului este prefectura.-asta o puteti constata si dvs. de pe copia xerox-. Titlurile astea se detaseaza la prima emitere ... am inteles .. din niste caiete mari din care se retine in cotor toate datele care au fost completate pe titlu.
La solicitarea unui duplicat .. se completeaza datele retinute pe cotor pe un alt titlu pe care se pune o stampila pe care scrie Duplicat. Duplicatul asta l-am vazut eu personal.
Ca poate fi o copie si la primarie .. se prea poate .... daca insa va pot si conforma copia ... ma indoiesc.
Poate sa ne lamureasca cineva care chiar lucreza la vreo Prefectura.
E foarte posibil sa aiba dreptate colegul gabescu. Nu am fost eu insa in aceasta situatie.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Dar trebuie sa ma prezint la Prefectura cu anunt din Monitorul Oficial de pierdere

Alte discuții în legătură

Pierdere titlu de proprietate Ang21 Ang21 Salut! Imi poate spune cineva ce ar trebui sa fac pentru a dobandi un duplicat al unui titlu de proprietate, in cazul pierderii originalului?:( (vezi toată discuția)
Pierdut titlu de proprietate valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua daca unchiul meu a pierdut un titlu de proprietate si acum vrea sa vanda o proprietate unde se poate duce sa scoata un alt titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)