avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua. In cazul demisiei preavizul este de 20 de zile lucratoare, pentru ca se pun ca zile lucratoare doar cele de luni pana vineri preavizul se lungeste pe 30 de zile desi lucram si in weekend. Intrebarea mea este daca as putea sa lucrez part-time si daca sunt obligata sa lucrez si in weekend? Programul nostru este de 6 ore de luni pana vineri si 10 ore o zi din weekend. Sunt obligati sa ne acorde dreptul de a lucra part time sau este lasat la alegerea angajatorului si daca ei vor sa ne cheme la program normal noi suntem obligati sa venim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 27 Mai 2015
Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. .. reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Cate ore se lucreaza in preavizul de demisie? Claudiagh Claudiagh Buna ziua, Am si eu o rugaminte: am inteles ca in codul muncii se regaseste un articol in care scrie ca in timpul preavizului de demisie angajatul are ... (vezi toată discuția)
Demisie crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in legatura cu \\" Demisie\\": eu mi-am gasit de lucru in alta parte si le-am spus angajatorilor ca vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)