avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala numelui de familie la transcrierea actelor de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala numelui de familie la transcrierea actelor de stare civila la consulat, in urma unei traduceri din limba araba.

Buna ziua,

Sunt cetatean roman - sotul este sirian. Avem un copilas care a luat cetateania romana de la consulatul Romaniei in Iordania. Traducerea in romana a certificatului de astere sotului a fost facuta cu transcriptii fonetice franceze ("ou" , "ch") in loc de engleze ("w", "sh"). Insa in pasaport numele sotului meu e cu "w", "sh". Nu mi s-au aratat traducerile pentru a sesiza greseala. Si asa au transcris si certif de casatorie si certif de nastere a copilului. Este vreo problema? Insemna ca e o alta persoana in acte? Sotul meu nu poate schimba numele din pasaportul lui... Nu stiu daca ma intelegeti. Vreau sa calatoresc cu copilul meu si o sa am acordul sotului, dar combinatia gresita a numelui de familie nu face sa fie alta persoana tatal copilului desi restul informatiei este corecta. Va rog mult explicati-mi. O zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
mariana_mariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:58, 28 Mai 2015
Solicitati rectificarea actului, avand la baza aceleasi acte dar de aceasta data cu o noua traducere intocmita corect. Cand ati efectuat transcrierea nu v-au fost solicitate si pasaportul, respectiv certificatul de nastere al sotului? Nici atunci nu s-au sesizat greselile? Ori ati facut traducerea la toate la acelasi traducator si de aici si greseala?Trebuia sa fi sesizat atunci, era mai bine si erati astfel scutita de drumuri. Daca ati facut inscrierea la consulat inseamna ca cererea de rectificare o veti adresa Primariei sectorului 1 Bucuresti. Puteti sa o faceti personal ori prin imputernicit cu procura speciala. Dureaza 1-2 luni. Succes!
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consulatul a inregistrat gresit data de nastere a copilului in certificatul de nastere si in certificatul de inregistrare a casatoriei in documentele romanesti white chocollate white chocollate Buna ziua. Problema mea a inceput in aprilie.m-am prezentat la ambasada romaniei in islamabad sa inregistrez casatoria si nasterea copilului.am asteptat pana ... (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Viza reintregire familie emilia na emilia na Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns concret pt situatia fiicei mele.Ea este romanca si casatorita legal cu certificat romanesc transcris cu un ... (vezi toată discuția)