avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de colaborare in perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de colaborare in perioada concediului de crestere a copilului

Sunt in plata indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani pana la data de 5.11.2010.
As dori sa semnez un contract de colaborare cu o firma pentru a presta unele servicii de la domicilui si as dori sa stiu daca trebuie sa-mi intrerup concediul ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mickwin , utilizator 19:00, 1 Iulie 2009
Nu trebuie sa intrerupeti concediul contractul de colaborare nu constituie nici o incompatabilitate cu acest concediu
Nu cred ca raspunsul de mai sus este corect. OUG 148/2005 prevede clar incompatibilitatea:

Art. 3 - (1) Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată de prezenta ordonanţă de urgenţă, şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.

Venitul din contractul de colaborare este venit profesional (din activitati independente).

Si normele sunt in acelasi sens:
Art. 11 - (1) Stimulentul prevăzut la art. 3 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se acordă lunar persoanelor îndreptăţite care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 1 din ordonanţa de urgenţă, în perioada în care acestea realizează veniturile prevăzute la art. 5.
(2) Pe perioada în care se acordă stimulentul, plata indemnizaţiei de maternitate sau, după caz, a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului se suspendă.
Deci prin urmare, nu se este incurajator sa mergi la munca inainte de termen, asa ca mai bine stai acasa decat sa muncesti pentru aceiasi bani.
Munca e pentru cei care n-au ce face, cat inca mai da statul bani si ai concediu stai si relaxeazate ca ai timp sa muncesti
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
mickwin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil si venituri din chirii acheinic acheinic Buna ziua, In cazul in care te afli in concediu de crestere copil ai dreptul sa fii actionar in cadrul unui SRL? Ce se intampla cu indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil. Christinne2013 Christinne2013 Buna ziua, Din luna Ianuarie muncesc cu contract de colaborare, in luna Martie am ramas insarcinata. Intrebarea mea este urmatoarea, pe baza acestui ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare iuliili iuliili Buna ziua! Am sieu o nelamurire si as dori sa ma ajutati. Ma aflu in crestere copil pana la 2 ani cu contract de munca suspendat. Vreau sa prestez servicii de ... (vezi toată discuția)