avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil si venituri din chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil si venituri din chirii

Buna ziua,

In cazul in care te afli in concediu de crestere copil ai dreptul sa fii actionar in cadrul unui SRL?
Ce se intampla cu indemnizatia pentru cresterea copilului daca detii un apartament si il inchiriezi legal unei firme (deci obtii venituri din chirie)? Se considera venit profesional sau independent? Un asemenea contract ar trebui inchis pe perioada cat primesti indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: lionela , utilizator 17:10, 19 Mai 2011
1. Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 7 - (1) Concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, se acordă, pe bază de cerere, aprobată de către angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea persoana îndreptăţită.
(2) În situaţia persoanelor îndreptăţite care realizează venituri profesionale din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă, concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

2. Ideea este ca in perioada CCC pana la 2 ani nu puteti obtine venituri profesionale impozabile care au fost sau pot fi luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.
3. Venitul din chirii nu este un venit profesional si il puteti obtine si in perioada in care beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,
Eu am aceiasi problema, in sensul ca sunt actionar al unei firme, si nu stiu daca pot primi in celasi timp indemnizatia pentru CCC.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul din chirii - baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani loredana080380 loredana080380 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Din noiembrie 2009 sunt in somaj si ne facem planuri pentru bebe, insa indmnizatia de somaj este 500 lei, lucru care ne da ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani nicoletatrenea nicoletatrenea buna ziua am o intrebare legata de ingrijirea copilului pan al a2 ani, si anume daca beneficiez in cazul in care firma la care lucrez nu a platit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil daca esti administrator la srl carmen.patrichi carmen.patrichi Buna Daca sunt administrator la o societate comerciala fara carte de munca primesc indemnizatia pt crestere copil de 2 ani???? Mersi (vezi toată discuția)