avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Transformarea overdraft in credit
Discuție deschisă în Executare silită

Transformarea overdraft in credit

Buna ziua.Am un descoperit de cont din 2007 de 2000 lei.Din decembrie 2009 nu am mai platit nimic.In 2013 am fost contactat de banca si anuntat ca overdraft-ul meu a fost transformat in credit fara acordul mei si fara sa semnez ceva.Avand in vedere ca a trecut termenul de 3 ani de prescriptie(2009-2013) poate fi considerata legala aceasta actiune? Mai sunt dator?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:29, 28 Mai 2015
Depinde de data scadenței overdraftului.
daca ultima plata a fost in 2009 iar ratele mi s-au adus la cunostinta in 2013?
Nici ultima plată și nici cănd vi s-au adus la cunoștință rate nu au nicio legătură cu scadența overdraftului.

În general un overdraft se încheie pe un an, teoretic în 2013 s-a prescris dreptul lor de a vă executa silit. Practic, trebuie văzut contractul.
Conform contractului overdraftul devine scadent la 4 luni dupa ultima alimentare.Deci din aprilie 2010 e scadent.Asta inseamna ca pana in aprilie 2013 putea fi demarata procedura de executare silita,ceea ce nu s-a intamplat.Pot trage concluzia ca s-a prescris?
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
sandutazu, utilizator
Da, concluzia este corectă și justificată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita titular intreprindere individuala AlinaDumitrache AlinaDumitrache In urma cu cativa ani am luat un credit de nevoi personale pe care nu l-am putut achita.Mi-au trimis scrisoare de executare silita.In conditiile in care nu am ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)