avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita titular Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita titular Intreprindere Individuala

In urma cu cativa ani am luat un credit de nevoi personale pe care nu l-am putut achita.Mi-au trimis scrisoare de executare silita.In conditiile in care nu am nici un bun mobil sau imobil pe numele meu dar am in schimb infiintata o intreprindere Individuala poate fi executata silit intreprinderea? Mentionez ca am radiat punctul de lucru , la sediul social execut doar activitati de birou, mai am marfa pe stoc iar sediul social e inchiriat in baza unui contract de comodat . Poate fi afectata persoana care mi-a inchiriat locuinta? Executarea se aplica si la fiul meu care are un SRL-D?
Se poate prescrie datoria daca de la plata ultimei rate in 2009 pana in anul 2013 banca nu a luat nici o masura de recuperare credit?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
AlinaDumitrache, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaDumitrache , utilizator 15:36, 20 Mai 2015
Patrimoniul de afectațiune al II nu poate fi urmărit de creditorii personali ai persoanei fizice titular.
Fiul si SRl-ul lui nu pot fi executați silit.

S-au prescris doar ratele scadente cu mai bine de 3 ani înainte să se fi formulat cerere de executare sau toată creanța dacă s-a declarat exigibilă cu mai bine de 3 ani înainte de cererea de executare.

Intreprinderea individuala si patrimoniul ei este distinct de al dvs ca persoana fizica, la fel si pt obligatiile contractate de dvs nu are cum sa raspunda un tert (fie el intreprinderea individuala, fie SRL -UL fiului).

Termenul de prescriptie (3 ani) se calculeaza de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Va multumesc pentru raspuns..problema este ca nu am declarat patrimoniu de afectatiune cand am infiinat-o. Nu mi-a cerut nimeni precizarea aceasta. De aceea am dorit sa stiu daca imi poate confisca marfa pe care o mai am pe stocul intreprinderii individuale.... Iar somatia care m-a speriat a fost trimisa tot de firma de recuperatori prin avocatul lor prin care mi se aduce la cunostinta demararea procedurilor legale pentru recuperare debit. Cum pot demonstra ca restanta bancara s-a prescris?De asemeni in contractul incheiat cu banca in 2007 am optat pentru o polita de asigurare cu o valoare de 5% din suma creditului (250 euro) pe care banca o putea folosi pentru recuperarea unei parti din imprumut. Aceasta firma de recuperare este a treia care mi-a preluat datoria. ( Banca a vandut dreptul la EOS KSI apoi astia la DDM INVEST si acum ASSET PORTOFOLIO. In perioada 2009(oct) - 2013(mart) nu m-a cautat si sunat nimeni.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
AlinaDumitrache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată ... Lauramoro Lauramoro Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată acum câteva luni, AXFINA ROMANIA SRL, cum că aș avea la ei o datorie de peste 3000 de ... (vezi toată discuția)
Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar. glteca glteca Buna ziua. In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care ... (vezi toată discuția)