Buna ziua, in urma cu aproximativ 30 luni am fost pacalit de o terta persoana cu aproximativ 800 lei. Am facut reclamatie la Politie, paratul recunoscand ca m-a inselat cu suma de 800 ron si chir daca am primit promisiuni de restituire a banilor, acestia nu i-am mai vazut nici pana in momentul de fata. Reprezentantii Politiei mi-am spus ca banii se pot recupera doar intr-o instanta civila insaq nu stiu cat este taxa de timbru judiciar pentru chemarea in instanta. Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie.
Multumesc frumos!!!
Avand in vedere ca suma este mica, e de preferat sa incercati sa introduceti in instanta o cerere de valoare redusa, reglementata de codul de procedura civila la art 1025. descarcati de pe ministerul Justitiei formularul tipizat special pentru aceasta procedura, completati rubricile si inregistrati cererea prin posta sau registratura la judecatoria unde isi are domiciliul debitorul.
este o procedura simpla, care nu antameaza costuri mari de judecata, taxa de timbru este de 50 de lei, pentru suma de 800 ron.
Bun, datele de indentificare ale debitorului nu le cunosc in afara de prenumele acestuia, iar domnii de la politie refuza sa-mi comunice aceste date pentru a incepe actiunea in instanta, chiar daca am lasat o cerere scrisa la registratura, inregistrata cu numar de inregistrare s.a.m.d. Cum pot sa procedez in situatia de fata?
Escrocat
merbogen
am platit 2099,99 lei la firma Alprod 93,CUI: RO 3577497, pentru materiale pe care nu le-am ridicat sau primit. Mi-au promis ca-mi restituie banii - nu s-a ... (vezi toată discuția)