avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nelamurire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nelamurire


Buna ziua!

In iulie 2013 am facut o pereche de ochelari ( trimitere,reteta ,factura etc) si am

depus cererea + actele doveditoare pentru decont.(secretariat ,doctor de familie,financiar ,sefi etc).Am obtinut,toate semnaturile si am si copie dupa acele acte.La vremea respectiva s-a motivat ca nu sunt fonduri iar apoi ca sau blocat toate deconturile ( asa a recomandat auditul) pentru lentile de corectie cit si pentru medicamentele care erau prescrise pe retetele simple.
La 1 octombrie 2014 a fost emisa Hotarirea 846 semnata si de Primul Ministru
si publicata in monitorul oficial 736 din 09.10.2014 care la ART.3.2 scrie:
(1) Cererile pentru decontarea contribuţiei personale, a coplăţii sau, după caz, a tarifului integral se depun la compartimentul financiar-contabil al instituţiei angajatoare sau, în cazul pensionarilor, la compartimentul financiar-contabil al instituţiei de la care s-au pensionat, în termen de 6 luni de la emiterea documentelor fiscale de plată, dar nu mai târziu de 3 ani de la data plăţii contribuţiei personale..) si totusi nu mi s-a solutionat decontul nici pina in ziua de azi . Ce trebuie sa mai fac eu acum pentru a primi decontul? Sau nu mai am acest drept deoarece aceasta hotarire nu actioneaza retroactiv?

Cu stma

rahova
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:04, 28 Mai 2015
Din moment ce ati avut decontul aprobat parerea mea este ca se considera ca veti primi banii in momentul in care institutia dispune de fonduri. Nu vad niciun impediment ii a vi se inmana banii. Formulati o noua cerere conducatorului institutiei in care prezentati pe larg cum au stat faptele si asteptati raspunsul scris in 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont lentile corectie rahova rahova Buna ziua! In iulie 2013 am facut o pereche de ochelari ( trimitere,reteta ,factura etc) si am depus actele pentru decont.(secretariat ,doctor de ... (vezi toată discuția)
Decontare cazare omisa carabela_anca carabela_anca In urma unei verificari interne efectuate asupra deconturilor angajatilor a rezultat ca s-a omis la decontare 4 zile de cazare prin mijloace proprii unui ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante rodega7 rodega7 Este adevarat ca daca lucrez in strainatate,ca detasat,angajat fiind la o societate din Romania,la incetarea contractului de detasare i-mi pot recupera o ... (vezi toată discuția)