avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte intocmire testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte intocmire testament

buna ziua,

Va rog respectuos sa-mi indicati ce acte sunt necesare pt a face un testament in urmatorul caz :
parintii sotului sunt in viata , insa tatal are Alzheimer cu grad handicap 5( pe viata) iar soacra are 70 ani si este relativ sanatoasa( fara afectiuni psihice ) . actele apartamentului sunt pe numele dansei , desi apartamentul a fost achizitionat pe durata casniciei.
Este posibil ca tatal sa aiba si un urmas illegal ( din afara casniciei) care nu figureaza pe numele dansului...
Sau care e cea mai buna cale legala de a transmite proprietatea apartamentului catre unicul copil in cazul de mai sus.
multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:46, 28 Mai 2015
Buna ziua,
Pentru socru trebuie un reprezentant legal decis de o instanta.
Pentru soacra un certificat medico legal ca este in deplinatatea facultatilor mentale.
Act de vanzare cumparare, eventual cu clauza de uzufruct viager.
E ilegal sa intocmiti un act care sa urmareasca eludarea rezervei succesorale. Astfel, orice act veti intocmi poate fi anulat.
Vanzarea cu uzufruct e prezumata donatie, ceea ce inseamna ca se anuleaza de mostenitorii rezervatari. Vanzarea fara uzufruct se dovedeste usor ca act simulat, doar prin invocarea ei.
Contactati un avocat ca sa intocmiti acte legale, exista posibilitati in functie de situatia concreta de fapt, de ce alte bunuri are defunctul etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza uzufruct viager Andra_Groposila Andra_Groposila Buna ziua, Va contactez in legatura cu o clauza de uzufruct viager pe care socrul meu (65 ani) a semnat-o impreuna cu mama sa (95 ani), prin care se ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua .Tatal meu a incheiat un contract de vc cu un nepot de pe frate ,contract cu uzufruct viager.A incercat anularea lui dar n-a reusit.Acum am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Testament gykone gykone Buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, intretinem o batranica care este vaduva , nu are copii, are un frate si o sora care stau in orase diferite si ... (vezi toată discuția)