avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare contravaloare rate credit dupa denominare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare contravaloare rate credit dupa denominare

Buna ziua,
as vrea sa stiu ce sanse credeti ca as avea in eventualitatea unei actiuni in instanta pentru recuperarea sumei reprezentand diferenta intre rata in franci platita de la inceputul creditului si majorarea ei conform cresterii valutare.Pe scurt:creditul contractat in franci in 2008 la un curs de 2.1,achitat integral in 2014 la cursul de 3.8.Din calculele mele datorita diferentei de curs valutar in perioada aceasta am platit in plus cam 20000 de ron.
Stiu ca s-a castigat un proces si clientul va primi inlcusiv diferenta rezultata din denominare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_xtina , utilizator 17:00, 28 Mai 2015
Depinde de judecator. Din experienta de pana acum pe litigiile cu clauze abuzive, unii admit, altii resping.
Aveti sanse dar, trebuie sa aveti in vedere faptul ca, sumele pot fi recuperate doar pe o perioada de 3 ani datorita prescriptiei extinctive.
ce inseamna doar pe o perioada de 3 ani?am platit din 2008 pana in 2014.Din aceasta perioada doar 3 sunt recunoscuti?e k si asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci luat in 2008 refinantat in eur in 2011 crisdragy crisdragy Eu am luat un credit in CHF in 2008, pe care ulterior l-am refinantat in EUR in 2011. In aceste conditii, as putea sa actionez banca in instanta, pentru a ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni madi33 madi33 In anul 2007 prietenul meu a luat un credit de nevoi personale (fara girant) in valoare de 20000 franci.Credit acordat in franci dar la ghiseu cand a fost sa ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto doinamonica doinamonica Buna ziua. Doresc sa intreb urmatorul lucru: daca am platit taxa poluare in septembrie 2010 pentru un Logan nou, din fabrică, 2087 ron taxa de poluare, mai ... (vezi toată discuția)